2021. július 29.
Az imádság ereje

Soha ennyire nem volt népszerű az imádkozás, mint napjainkban. Minden hívő ember, kövessen bármilyen vallást, párbeszédre törekszik a természetfeletti erőkkel, megnyugvást, segítséget remélve. Természettudósok szerint az ima erősíti az immunrendszert, gyakran alkalmazott „orvosság” az alternatív gyógyászatban.

Napjainkban több milliárd ember fordul alkalomszerűen vagy napi rendszerességgel imáival az Úrhoz. A világon mindenütt hálát, bánatot, könyörgést, kérést közvetítenek az imák.  Az ima nemcsak az idősebb korosztály, hanem a fiatalok körében is egyre divatosabb. Egy-egy híresség betegségekor a rajongók ezrei, tízezrei fohászkodnak kedvencük gyógyulásáért. Aki imádkozik, jobb minőségű életet él, tudatosabban telnek mindennapjai. Az ima ereje nem a kimondott szavaktól függ, vagy attól, hogy melyik égtáj felé fordulunk, milyen testtartásban imádkozunk. Az ima ereje nem is a különböző tárgyak használatától – rózsafüzér, gyertya, szentkép, imaszőnyeg – függ, hanem a Mindenhatóból árad, aki meghallgatja imáinkat és válaszol azokra, ha nem is mindig értjük meg a válaszait.

Imádkozás közben kiszakadunk a napi stresszből, magunkra és Istenre figyelünk, mondhatunk imádságot, vagy imádkozhatunk a saját szavakkal, a lényeg, hogy befelé figyeljünk és elmerüljünk az Úrral való beszélgetésben, a lényeg az elmélyülés. Régebben az orvosok elzárkóztak a hit erejétől, amikor a hívők az imádságnak tulajdonították a gyógyulást, az orvosok a placebo hatásra hivatkoztak, vagyis a beteg állapotának javulását az emberi képzelőerő hatásának tulajdonították. Ma már megváltozott a helyzet, egyre többen kutatják, vizsgálják tudományos eszközökkel az imádság gyógyító erejét. Az orvosok közül is egyre többen vállalják fel vallásosságukat.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs