2022. augusztus 03.
Az eredeti férfi parfümök titka a tökéletes egyensúly és összetétel

Amikor olyan emberrel találkozunk, akinek az illata magával ragadó, akkor sokszor eszünkbe juthat, hogy vajon mi a titok nyitja, miben rejlik a varázslat, és mitől lesz pár cseppnyi kölni ennyire emlékezetes.

Nos, az eredeti férfi parfümök varázsának valódi rejtélye a készítés folyamatában, és a termék finoman, már-már nagyítóval történő összeállításában keresendő. Noha első blikkre esetleg azt gondolnánk, hogy nem is lehet olyan bonyolult összeállítani egy új illatot, valójában ez az egyik legnehezebb szakma a világon, és nem véletlen az sem, hogy mindössze pár olyan mestert tartanak számon, akik igazán nagyot tudnak alkotni. De miből is áll nagy vonalakban egy parfüm, és miért is fontos a kiválasztásnál az, hogy hagyjunk időt arra, hogy az különböző tónusok kifejthessék valódi erejüket? A férfi parfümök szerkezete három fő alkotóelemre bontható le, a magas, a közepes, illetve az alacsony tónusokra. Az első kategória felel azért, hogy beleszeressünk a termékbe, ez az, amit közvetlen a bőrre kerülés után érzünk, így ez a legintenzívebb mind közül.

A közepes tónusok adják az eredeti férfi parfüm vázát. Egy valóban minőségi termék esetében ezek az illatanyagok legalább két órán keresztül folyamatosan párolognak – ez az idő természetesen lehet ennél több is -, emiatt pedig közel sem annyira erőteljesek, ám teljes egészében meghatározzák a parfüm jellegét. Az esetek nagy részében ilyenkor a virágos, könnyedebb illatjegyek dominálnak. Ezt követi az elhúzódó záróakkord, az alacsony tónusú részek képében. Itt már szinte csak a lassan párolgó illatanyagok jelennek meg, és az igazán igényes parfümök esetében akár egy teljes álló napig is éreztetik a hatásukat. Emiatt azonban elengedhetetlen, hogy megfelelő türelemmel viszonyuljunk a tökéletes, eredeti férfi parfüm kiválasztásához, hisz az illat szinte folyamatosan változik miután a bőrünkre került, így egy hirtelen első benyomás akár rossz döntésre is sarkallhat. Hagyjunk időt, hogy a különböző illatjegyek kifejthessék a hatásukat, így sokkal könnyebben találhatjuk meg a számunkra legideálisabb parfümöt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs