2020. december 22.
Az elegáns szoknyadivat

A nők gardróbjának elengedhetetlen darabja a szoknya, érdemes válogatni a különböző hosszúságú és fazonú aljak között, olyanok is kedvet kaphatnak a szoknya viseléséhez, akik eddig idegenkednek ettől a ruhadarabtól.

[wp_ad_camp_1]

A régi korokban a nők számára elképzelhetetlen volt, hogy mást is viselhetnének, mint szoknyát. Az emancipáció meghozta a hölgyek számára is a nadrágviseletet, ami ma már sokkal népszerűbb, mint a szoknya. Pedig egy jó szoknya kényelmes, csinos viselet és javítja alakunkat. A ceruzaszoknya a legismertebb fazon, igazi klasszikus, szorosan követi a test vonalát, hosszúsága általában térdig ér. Blúzzal és magassarkúval elegáns viselet, tökéletes irodába. Az utóbbi időben sokan viselik pólóval és sportcipővel, ami így igazán fiatalos, vagány utcai outfitet eredményez. A ceruzaszoknya kihangsúlyozza a gömbölyű csípőt, hosszabbnak mutatja a lábakat és télen is csinos viselet bakanccsal vagy hosszú szárú csizmával.

Az A-vonalú szoknya, ami lefelé bővül és hossza térd fölé (mini), vagy akár lábszárközépig (midi) is érhet, minden testalkaton előnyös viselet. Optikailag vékonyítja a derekat, vannak magasan záródó fazonok, amik még inkább kiemelik viselőjük darázsderekát. Nyáron lengébb, télen vastagabb anyagú modellt válasszunk. A nadrágszoknyák egy ideig mellőzött ruhadarabok voltak, ma újra reneszánszukat élik, rengeteg hosszban és fazonban találkozhatunk vele az üzletek polcain. Ennek a típusnak két szára van, mégis szoknyának tűnik elölről, olyan bő szára van. Hátulról nézve egyértelműen megállapítható, hogy nadrágot viselünk. Mini változatban, rövid pulcsival és sportcipővel nagyon népszerű és vagány ez a rafinált szabású ruhadarab. Hosszú változatban akár irodai viseletnek is tökéletesen megfelelnek blúzzal és blézerrel kombinálva.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs