2021. április 03.
Az egyik legsűrűbben cserélendő alkatrész, a fékbetét

A fékbetét azon alkatrészek közé tartozik, amik az állandó, gyakran mindennapos használat miatt gyorsan kopnak. Éppen ezért hamar eljön a csere ideje. Viszont, ha új alkatrészre van szükség, akkor kizárólag minőségi alkatrészt érdemes vásárolni, méghozzá az alkatreszek.hu webáruházból!

[wp_ad_camp_1]

Fékbetét alkatrész vásárlása nem könnyű feladat, mivel egyes autó típusok szériákhoz többféle alakú és méretű fékbetétet szereltek gyárilag. Az alkatreszek.hu webáruházban viszont nagy segítséget jelent, hogy a kereső segítségével a találatokat le lehet szűkíteni a gyártóra. Ha így is nagy a találati szám, akkor gyártási év vagy egyéb paraméterek megadása segítségével tovább lehet szűkíteni. Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy a fékbetétek készletben kaphatók és egy tengelyre elegendők. A fékbetétek állandó súrlódásnak vannak kitéve, így hamar eljön a csere ideje. Viszont az is befolyásolja a fékbetét cseréjét, hogy milyen a vezetési stílusa. A túl intenzív fékezés ugyanis megrövidíti a fékbetét élettartamát. Ha a fékbetét megérett a cserére annak vannak bizonyos egyértelmű jelei, melyekkel nem árt tisztában lenni.

Ha fékezéskor a kerekek felől jól hallható fémes, sípoló hangot hall, az biztos jele, hogy a fékbetét elkopott és ki kell cserélni. Ha a gépjármű, pontosabban a kormány rázkódni kezd a sofőr kezében, az szintén komoly figyelmeztető jel, amit mindenképp komolyan kell venni. A legjobb, ha mielőbb ellátogat egy szervizbe és elmondja gyanúját a szakembernek, aki megvizsgálja a szóban forgó alkatrészt. Elkopott fékbetéttel nem biztonságos közlekedni, ezért célszerű mielőbb szakember segítségét kérni és megrendelni az új alkatrészeket. Ehhez azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tájékozódjon!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs