2019. március 28.
Az avokádó magvai gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezhetnek

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb ételeként az avokádó vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és az egészséges zsírok egyik legjobb forrása. Míg az emberek nagy örömmel fogyasztják a gyümölcs belsejét, általában eldobják a vetőmagot, pedig talán nem kellene. Tudjuk, hogy az avokádó egészséges, de a magvuk is jelentős előnyökkel járhat, új kutatások szerint.

[wp_ad_camp_1]

A Pennsylvania Állami Egyetem kutatói azt mondják, hogy a figyelmen kívül hagyott avokádómagok olyan kivonatot hoznak létre, amely fontos gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Az elmúlt évtizedben a Pennsylvania állam kutatói avokádómagból nyert vegyületet termeltek, és élénk narancssárga folyadékot kaptak a vegyületből. 2016-ban, miután szabadalmaztatták ezt az avokádó-származékot színezékként, Joshua Lambert és Gregory Ziegler cége, a Persea Naturals ma már természetes élelmiszer-adalékanyagként forgalmazza az avokádó magból készült folyadékot.

Egy új tanulmányban, amely az Advances in Food Technology és Nutritional Sciences című folyóiratban szerepel, a kutatók azt állítják, hogy a helyi dél-amerikai emberek régen avokádó magokat használtak a gyulladásos állapotok kezelésére. “A Maya kultúrák etno-farmakológiai tanulmányai arról számoltak be, hogy avokádó magokat használnak a mikotikus és parazita fertőzések, a cukorbetegség, a gyulladás és a gyomor-bélrendszeri szabálytalanság kezelésére” – írják. Az avokádómagok polifenolokban gazdagok, a polifenolok olyan antioxidáns hatású természetes anyagok, amelyek segíthetnek az egészség megóvásában a sejtek szintjén. “Az avokádó magok polifenolokban gazdagok, és számos különböző fitokémiai osztályt tartalmaznak” – jegyzi meg a kutatók, hozzátéve, hogy “a mag nagyobb polifenol tartalommal és nagyobb antioxidáns aktivitással rendelkezik, mint a cellulóz.”

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs