2021. augusztus 02.
Az ausztráliai Darwin látnivalói

Ausztrália egyetlen trópusi fővárosa, Darwin az Északi Terület északi részén fekszik, és a Timor-tenger szikrázó vizeire néz. A festői, mégis félreeső helyen elhelyezkedő szálláshely gazdag történelemmel rendelkezik, hihetetlen természettel és tájjal.

Darwin viszonylag kis mérete ellenére multikulturális lakosságnak ad otthont, őslakos és ázsiai hatással egyaránt. Ez a csodálatos keverék nyilvánvaló kiváló művészeti galériáiban és múzeumaiban, valamint változatos éttermeiben és nyüzsgő éjszakai piacain. Noha a városban laza kisvárosi hangulat uralkodik, Darwinban minden bizonnyal van elég tennivaló ahhoz, hogy hetekig szórakoztassa és elfoglalja magát. Az ellenállhatatlan napsütés, tenger és homok, számtalan tevékenységet kínál, valamint a közeli Litchfield és Kakadu nemzeti parkok felfedezése révén Darwin tökéletes nyaralóhely. A Crocodylus Park több ezer krokodilnak ad otthont, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a város szélén, tizenöt perces autóútra északkeletre a központtól. Családbarát hely, amit meglátogathat, és maroknyi más fajtát is megnézhet, valamint csodálatos állati találkozásokat és élő bemutatókat kínál.

A parkot 1994 -ben alapították, hogy a krokodilokról tájékoztassák az embereket, és ösztönözzék a természetes élőhelyek védelmére irányuló erőfeszítéseket. A park jelentősen bővült, és most egy kis állatkertet is tartalmaz. Amellett, hogy megtanul mindent, amit a figyelemre méltó hüllőkről tudni lehet, emut, anakondát és afrikai oroszlánt is láthat, majmokat és mormotákat etethet, és játszhat dingókkal a park egyik izgalmas állati találkozóján. A festői felfedezésre alkalmas hely, az elragadó Darwin Botanikus Kert mindössze egy rövid, öt perces autóútra található a várostól északnyugatra. Hatalmas területen terül el, buja terei elképesztő növények, virágok, fák és cserjék sokaságát tartalmazzák Ausztrália minden tájáról és még távolabbról is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs