2016. január 26.
Az Antarktisz titkai

Antarktisz egy lakatlan, csodálatos vidék, egyszerre veszélyes és gyönyörű. Az Antarktiszt több nagyhatalom irányítja, akik megakadályozzák, a fejlesztéseket és a természeti erőforrások kiaknázását. Ez nem így volt 1938-ban, amikor a náci Németország, az Antarktiszon végezte a kor legszerteágazóbb kutatássorozatát. Sajátjának nyilvánította a területet, és a második világháború ideje alatt folyamatosan jelen voltak Neuschwabenlandon, ahogy ők nevezték.

[wp_ad_camp_1]

Egy elmélet szerint 1973-ban létrejött egy titkos szervezet, a Jason Társaság, melyet lehetséges, hogy Nixon hozott létre. Ennek a titkos szervezetnek az a célja, hogy a Titkos Föld névre keresztelt programot irányítsa és az Antarktisz alatt található fejlett civilizáció maradványainak felderítse. Feltehetően jó szándék vezérli ezt a programot, hogy az Antarktisz rejtélye, örökre maradjon titok. Sok kutató véleménye szerint, ha az Antarktisz jege alatt valóban egy eltemetett ősi kultúra maradványai találhatók, akkor az nem emberi természetű, hanem egy idegen civilizációé. Más teóriák szerint, Maud királynő földjének hívták, mert olyan rajzolt térképet találtak 1513-ban, Konstantinápolyban, amelyen az Antarktisz, mint szárazföld van feltüntetve. Az Antarktiszt 1818-ban fedezték fel, a térképet pedig csak az 1950-es években hozták nyilvánosságra, amikor a  radartechnológia lehetővé tette a geológusok számára, hogy elsőként pillantsák meg a jégpáncél alatti birodalmat.

Vannak más térképek is melyek szerint, feltehetően az Antarktisz nem más, mint az eltűnt Atlantisz civilizáció. Viszont a mai napig nem találtak olyan régészeti leleteket, ami azt igazolná, hogy az Antarktiszon egykor, egy fejeltebb kultúra létezett volna. Bárhogy is legyen, az Antarktisz mindig is egy rejtélyes hely marad az ember számára, még ha teljes egészében fel is fedezték.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs