2016. január 24.
Az aloe vera jó a pattanásokra?

A makacs pattanások minden életkorban igencsak frusztrálóak tudnak lenni, különösen, ha az ember már a piacon kapható összes gélt, krémet, arcpakolást vagy házi praktikát kipróbálta, minden eredmény nélkül.

[wp_ad_camp_1]

A jó hír az, hogy mindezek ellenére mégsem vagyunk arra ítélve, hogy egy életen át szélmalomharcot vívjunk a kis, dühítő piros pöttyök ellen. Az egyik legjobb és leghatékonyabb gyógyír a gyulladt, pattanásos bőrre nem más, mint az aloe vera. Az aloe vera az elmúlt években egyre népszerűbbé vált, többek között a kozmetikai iparban is, számos jótékony hatásának köszönhetően ugyanis külsőleg és belsőleg is számos problémára jelenthet megoldást.

Az ebből a növényből nyert gél óriási segítséget nyújthat mindazok számára, akik gyakran küzdenek begyulladt bőrfelületekkel. Az aloe vera megszünteti a duzzanatot, megnyugtatja, hidratálja és regenerálja a piros, irritált bőrt, ráadásul megakadályozza az újabb pattanások kialakulását. A szervezet számára hasznos tápanyagok segítenek az emésztésben, értékes enzimeket, vitaminokat biztosítanak. A szerek fájdalomcsillapító hatása külső sérüléseknél köztudott, a korábbi évszázadokban gyakran alkalmazták háború idején, ha gyorsan kellett kezelni a harci sebeket.

A bőr megfiatalítására rendszeresen használják manapság is a kíméletes Aloét, a szakirodalom több tucatnyi előnyről számol be alkalmazása esetén. Csípések, cukorbetegség, reumás panaszok kezelésére szintén ajánlják. Nemcsak az alternatív gyógyászatban, hanem az általános orvoslásban is igazoltan bevált kúrát jelent egy-egy aloe verás készítmény szedése. Fiataloknak, időseknek szolgálja az egészségét, akár egy életen át.

Ha rendszeresen alkalmazunk valódi aloe verás kozmetikai termékeket, akkor bőrünk kevésbé lesz hajlamos a zsírosodásra, így nem fognak többé megjelenni a kis éktelenkedő szépséghibák a bőrünkön. Hogy a jótékony hatás semmiképp se maradjon el, érdemes több aloés terméket is beszereznünk, ezek közül a pattanások szempontjából a leghasznosabbnak az aloe verás szappanok, arcmaszkok, bőrápoló krémek és gélek bizonyulnak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs