2021. május 22.
Az agávé növény

Az agávé növények általában nagy levelű pozsgások, amelyek tüskés csúcsokkal végződnek. Az agávé nemzetségben sokféle változatosság van. Vannak a nagy, merev példányok, amelyek magassága és szélessége 10 lábra vagy annál is nagyobbra nőhet. És ott vannak a kis edény nagyságú agavék, valamint néhány agávé faj, puha levelekkel és tüskék nélkül. Az agávé lombja keményebb fajtáknál kék-zöld, meleg éghajlatú fajtáknál szürke-zöld felé hajlik.

[wp_ad_camp_1]

Általában a legjobb, ha ezt a lassan növekvő nedvdús növényt tavasszal vagy kora ősszel ültetjük. Amikor az agávé több év vagy akár több évtized után beérik, a növény közepéből gyakran kinő egy magas virágszár. A virágok harang alakúak és hosszú élettartamúak a fehér, sárga és zöld árnyalatokban. A legtöbb agávé faj esetében a növény elpusztul, ha a virágok bogyós maghéjat termelnek. Az agavékét drámai lombozatuk miatt termesztik, nem virágaik miatt. Egy nagy agávéra van szükség, hogy egy igazi ​​fókuszpontot készítsen a kertben. Csak győződjön meg róla, hogy bőven van hely a körbejárásra, így véletlenül sem megy neki senki a tüskéknek. Az agavék szintén szép csoportot alkothatnak, és texturális kontrasztot jelentenek más növényekkel. Díszfűvel párosítva megpuhul a kemény éle. Ráadásul a kis agavé fajok kiválóan alkalmasak cserepekhez is beltérben vagy kívül.

A legfontosabb az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jól vízelvezető talajuk van-e és bőséges a napfény. Ha olyan környezetben nőnek fel, amely nekik tetszik, nagyon kevés kiegészítő gondozásra van szükségük. Az agavé növények inkább a teljes napsütésű foltokat kedvelik, de elviselnek egy kis árnyékot. Minél melegebb az éghajlat, annál több árnyékot tudnak kezelni. Az agávé növények elviselnek minden jól vízelvezető talajt, de őket inkább sziklás vagy homokos talaj jellemzi. A rossz talajelvezetés gyökérrothadáshoz vezethet, amely megölheti a növényt. Az érett agávé növények nagyon szárazságtűrőek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs