2020. május 28.
Az adatok védelme a Windows 10 rendszeren

Ha pénzt fizet valamiért, akkor jogosan várja el, hogy tiszteletben tartsa magánéletét, adatait. Sajnos a Windows 10 esetében nem ez a helyzet. A jó hír az, hogy a Windows 10 adatvédelmi beállításait igényeihez szabhatja.

[wp_ad_camp_1]

Most megtudhatja, hogy is kell azt csinálni. A Windows 10 eszköz beszerzésekor figyeljen az adatvédelmi beállításokra. Használja az Egyéni beállításokat, amikor a számítógépet először beállítja. Nagyon hasznos lehet, ha szem előtt tartja az összes szoftvert, alkalmazást vagy játékot, amelyet bármilyen eszközre telepít. Ha tudja, menjen át minden ponton és ne használja az expressz beállításokat. Lehet, hogy nem kell módosítania semmit, de ha észrevesz valamit, ami nem igazán tetszik, azonnal megváltoztathatja – különösen, ha adatot küld a Microsoftnak. A Cortana a Microsoft virtuális asszisztense, mint az Apple Siri-je. Ha az alapértelmezett beállításokat hagyja meg, akkor a Cortana összegyűjti a hangadatait, a keresési előzményeket, hozzáférést biztosít a kapcsolatokhoz és a naptárhoz, és mindet tárolja a felhőben. Ha személyes adatait szeretné biztonságban tudni, akkor felül ellenőriznie kell a Cortana engedélyét, vagy teljesen le kell tiltania azt.

Kapcsolja ki az Online beszédfelismerést, hogy megakadályozza a Microsoft-ot a hangadatok gyűjtésében. Ez megakadályozza, hogy a Cortana kihallgassa a beszélgetéseit, de nem akadályozza meg más alkalmazásokat a mikrofon használatában. Válassza ki, mely alkalmazások férhetnek majd hozzá a kamera vagy mikrofon funkciókhoz, vagy teljesen blokkolja őket. Néhány alkalmazásnak a megfelelő működéshez hozzá kell férnie az eszköz bizonyos részeihez. De az időjárási alkalmazásnak egyetlen részének sincs köze a kamerához, ezért kritikus szemmel nézze át ezeket az engedélyeket. Az összes kétes dolog letiltása megnehezítheti az eszköz használatát, ezért fontolja meg az adatok védelmére irányuló intézkedések meghozatalát a funkcionalitás feláldozása nélkül.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs