2021. november 01.
Autószállítás Lengyelországból és vonzáskörzetéből

Autószállítás Lengyelországból és vonzáskörzetéből. Napjainkra egyre több megkeresés érkezik a Taki autómentőhöz, hogy hozzuk haza a kiszemelt járművet Lengyelországból. Mi az ügyfelek igényeit felmérve alakítottuk ki jelenlegi szolgáltatásainkat. Azonban kevesen tudják, hogy az lengyelországi autószállításnak számos buktatója van, amiről most bővebben írni fogunk.

Lengyelországról röviden

Lengyelország fővárosa Varsó. Lakosainak száma 37,95 millió. Jelenleg hat szárazföldi országgal határos és kettőtől mindösszesen a tenger választja el. Komolyabb útszakaszai:

  • E30 autópálya, amely áthalad Poznanon és Varsón
  • E372 autópálya, amely áthalad Lublinon és Varsón
  • E75 autópálya, amely áthalad Czestochowan és Katowicén, Lodzon és Gdanskon
  • A4 (E40) autósztráda, amely áthalad Krakkón, Katowicén
  • További számos kisebb és nagyobb autópálya

Lengyelország autópályái autószállítás szempontjából

Lengyelországot keresztbe hosszába szelik át a különböző autópályák. A legtöbbre jellemző a magas autós és kamionos forgalom.  A sztrádákon maximum 140 kilométeres sebességgel közlekedhetünk, a gyorsforgalmi útszakaszokon maximum 120 kilométer a megengedett.  Az autószállítás nem könnyű feladat Lengyelország területén. Fokozottan figyelni kell, hogy a megengedett súlyt és az előírt sebességkorlátozó táblákat ne lépjük túl. A jobbra tartást itt komolyan kell venni, mert a belső sávban jó néhány sportautó szokott elég nagy sebességgel az autószállító tréler mellett elhúzni. A kamionokra szintén érdemes figyelni, mert a nagy rakománnyal sokszor olyan manővereket hajtanak végre, amely a profi vezetők idegrendszerét is kikezdi.

Autószállítás Lengyelországból Magyarországra

Azok, akik autót szeretnének vásárolni Lengyelországban, majd azt hazaszállíttatni, érdemes a vásárlás előtt a végső költségekbe belekalkulálni a Magyarországra történő szállítás díját. Javasoljuk, hogy kérjenek több helyről árajánlatot és ez alapján válasszák ki a fuvarozó céget. Érdemes az árajánlat mellé referenciát és rakománybiztosítást igazoló okmányt is kérni, hogy nyugodtak legyünk a gépjármű hazaérkezéséig. Mikor kiválasztottuk az autószállító céget, beszéljük le a szükséges információkat. Például az autó fel és lerakási helyét, idejét. Érdemes kitérni az autó súlyára és típusára is. Az egyéb papírokra is szenteljünk kellő figyelmet. A komolyabb autószállító cégek a szállítás során a fontosabb szakaszoknál értesítik az ügyfelet. Például a felrakás, határátlépés, várható érkezés. Megérkezéskor pedig átadják az autót a tulajdonosának.

Autómentés Lengyelországban

Néha előfordul, hogy a cégünkhöz befut hívás magyar állampolgároktól, akik hazafelé tartanak Lengyelországból és valami oknál fogva (elektromos vagy egyéb műszaki probléma) meghibásodik a gépjárművük. Ilyenkor megkérdezzük a pontos helyet. Ez alapján kalkulálunk egy árat és egy várható érkezési időt. Miután egyeztettünk, azonnal indulunk a gépjárműért Lengyelországba. Fontos elmondani, hogy a költségbe nem csak a hazafelé történő utat számolják bele az autómentősök, hanem az odafele vezető utat is. Mi pontosan ezért egyeztetünk mindig az ügyféllel, hogy ne legyen senkinek ebből gondja. Az autómentés Lengyelországban, főleg az A4-es autópályán nem könnyű feladat. Mindent nagyon körültekintően kell elvégezni, annak érdekében, hogy mindenki épségben hazajusson.

Autómentés Lengyelországban

Autómentés Lengyelországban

Autószállítás külföldről

A Taki autómentő már régóta vállalja az autószállítást külföldről Magyarországra. Számos európai országban nyújtjuk ezt a szolgáltatásunkat. Igény szerint, Magyarországról külföldre is szállítunk gépjárműveket. Ha Önnek autómentésre, autószállításra van szüksége a külföldi országokból, akkor keresse vállalkozásunkat az év bármelyik napján éjjel, nappal. Cégünk rakománybiztosítással rendelkezik és korrekt áron vállalja a kiszemelt járművek szállítását. Igény szerint egyszerre több autót is képesek vagyunk elhozni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs