2016. szeptember 14.
Athén legszebb helyei

Athén egy csodálatos város amit figyelemre méltó hegyek vesznek körbe. A várost már 3.000 éve lakják, és széles körben úgy ismerik, mint a nyugati civilizáció bölcsője és a demokrácia szülőföldje. A város egy hatalmas központból, városi kerületből, illetve fővárosi területből áll, amely tele van a történelmi és modern épületek keverékével.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely Athénban amit mindenképpen érdemes fellátogatni az Erektheion, amely egy márványból készült templom. Az épület az Akropoliszon található, és ez a görög építészet egyik legendás darabja. Az építése körülbelül 421-be nyúlik vissza, amikor egy másik templom a perzsa invázió alatt összeomlott. A látogatók hozzáférhetnek a szentélyhez a keleti oszlopcsarnokon át. Az ősi agora is egy rendkívüli turisztikai látványosság, ami az Akropolisz északkeleti részén található, és ez volt egykoron a piac és a civil központ. Az emberek azért gyűltek össze itt, hogy mindenféle árut nézegessenek, és ez volt a hely arra is, hogy az emberek megbeszéljék a politikát, az üzleti életet és egyéb eseményeket. Ez a tökéletes hely arra, hogy megtekintse Athén kulturális kezdetét.

A Plaka negyedet is érdemes fellátogatni ha Athénban járunk. Ez a negyed szinte olyan mint egy sziget a város közepén, és tökéletes hely arra, hogy hiteles képet kapjunk a görög kultúráról. A területen számos kávézó, ősi fák, zöld levelekből készült tetők, illetve kőből készült járdák is találhatók. A Parthenon azon a dombon helyezkedik el, amelyről látni egész Athént. A templomot Athena Parthenos istennő és védőszent tiszteletére építették, azért, hogy megköszönjék neki, hogy megvédte a várost a perzsa háborúk alatt. A templom Kr.e. 447-ben épült, és eredetileg egy másik templom alapjaira épült rá, amit gyakran neveznek Elő-Parthenonnak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs