2020. május 04.
Aranyat vagy Bitcoint érdemes inkább vásárolni?

Az elmúlt évben több elemző és közgazdaságtudományi szakértő előre jelezte a recessziót. Az aggódó befektetők pedig emiatt hirtelen elkezdenek keresni egy módot arra, hogy befektetéseiket stabilabb és biztonságosabb eszközökbe helyezzék át.

[wp_ad_camp_1]

Az arany bevált rendszer a kereskedelemben és a nyomon követés szempontjából tiszta. Nagyon nehéz ellopni, hamisítani aranyat, vagy egyéb módon megsérteni ezt a fémre. A Bitcoint szintén nehéz megrongálni, titkosított, decentralizált rendszerének és bonyolult algoritmusának köszönhetően, de a biztonság infrastruktúrája viszont még nincs a helyén. A legújabb hackelések jó példák arra, hogy a bitcoin-kereskedőknek miért kell vigyázniuk. Egy hackelés során egy népszerű kriptováltó offline állapotba került, és körülbelül 460 millió dollár értékű bitcoin tűnt el a felhasználóktól. Jogi szempontból az ilyen viselkedésnek kevés következménye van, mivel a bitcoin hatékonyságának bármely nehézsége továbbra is ismeretlen.

Mind az arany, mind a bitcoin véges entitás, bár nehéz megmondani, melyik fogy ki először. Ilyen módon a bitcoin és az arany meglehetősen egyenlő, ha közvetlenül összehasonlítjuk. Az aranyat történelmileg számos alkalmazásban használták, a luxuscikkekben, például ékszerekben, a fogorvosi, elektronikai és egyéb alkalmazásokban. Amellett, hogy új hangsúlyt fektetnek a blokklánc technológiára, maga a bitcoin is óriási alapértékkel rendelkezik. A világ minden táján több milliárd embernek nincs hozzáférése a banki infrastruktúrához és a hagyományos finanszírozási eszközökhöz, például a hitelhez. A bitcoin segítségével ezek az egyének díjmentesen küldhetnek pénzt a világ minden tájáról. A Bitcoin valódi banki potenciálját a hagyományos bankokhoz való hozzáférés hiányában valószínűleg még nem fejlesztették ki.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs