2015. június 30.
Amit Triesztbe utazva látni kell

Trieszt felkapott turistacélpont Európában. Magyarországról is számos kiránduló választja úticélul. Ez nem véletlen, aránylag közel van és rengeteg szépséget tartogat, környéke pedig kihagyhatatlan érdekességeket, szépségeket rejt.

[wp_ad_camp_1]

Triesztet Szlovénia hegyvidéke ás az Adriai-tenger határolja. Számos látnivaló, természeti kincsek, épületek és kultúrális pezsgés jellemzi a város, emellett esti hangulata lenyűgöző. Triesztben járva mindenképpen nézzük meg a Canal Grandét, azaz a Nagy Csatornát, mely történelmi jelentőséggel is bír. A 18. században hozták létre, hogy a hajók szállítmányát közvetlenül az őket rendelő vállalatoknál pakolhassák le. A csatorna nyílegyenes, a város egyik legszebb része. Egészen a Sant’ Antonio Nuovo templomig nyúlik, a partján tett séta feledhetetlen élmény. A régi kereskedői élet emlékei a Revoltella Múzeumban megtekinthetők. Az épület egy 19. századi lakópalota, emly ma Pasquale Revoltelle, egykori tulajdonos gazdag kerekedői gyűjteményét mutatja be.

Természeti kincsként említendő a város fölött húzódó San Giusto Domb. A dombon római kori maradványok, a fórum oszlopai és színház emlékei láthatók, valamint a San Giusto Bazilika, melyet 1300-ben emeltek a város szentjének tiszteletére. A bazilika mellett áll az 1505-ben épült vár.  Trieszt közelében számos érdekes látnivalót tekinthetünk meg, például a Grotta Gigante barlangot, melynek méretei döbbenetesek, valamint Duinó az aprócska halászfalu is pompás úticél. Triesztben működik a Museo Del Mare, ahol a tenger élővilágát vehetjük szemügyre. Családi programnak is ideális. A tengeri múzeumon kívül még nagy élmény lehet az Aqario, ahol az Adriai-tenger majdnem össze élőlénye megfigyelhető.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs