2016. december 10.
Amit nem mondanak el a jógázásról

Mindannyiunk szeme előtt ott van a kép, ahogyan a jógázók a perec pozícióban ülnek a naplementében egy szűk, színes nadrágban és egy topban. Elkerülhetetlen volt, hogy a jóga is trendi legyen és bekerüljön a kereskedelembe, hiszen ami jó, azt biztosan kihasználja valaki. Mégis, a divatos nadrágok és a bonyolult jóga pózok mögött sokkal több van, mint ahogy azt sokan képzelik, és sokminden történik a jógamatracon, amiről sosem tesznek említést.

[wp_ad_camp_1]

Az első dolog, amit mindenkinek érdemes tudnia az az, hogy egy-egy jógaóra alatt az emberek folyamatosan hasonlítgatnak, ennek pedig két formája van: amikor társaikat hasonlítják össze saját magukkal, illetve amikor saját magukkal veszik fel a versenyt. Vannak olyan esetek is, amikor valaki feladja a pózt, ami pedig sok ember számára azt sugallja, hogy ők is megkapták az engedélyt arra, hogy ne maradjanak a pózban, mondván „ha neki elég volt, akkor ez biztosan egy nehéz póz, iszom egy kortyot és megvárom inkább a következő utasítást”. Ha azt hitte, hogy a jóga a bonyolult pózokról szól, akkor téved, hiszen a jóga arról szól, hogy egyesítjük a testet és az elmét, ehhez pedig a légzés és a mozgás kombinációja szükséges.

Még a legegyszerűbb jóga pózokkal is elérhető az egyesítés, szóval tényleg nem a pózok komplexitásáról szól a dolog. Előfordul, hogy legtöbbször a legalapvetőbb pózok és testtartások szabadítják fel az embert a legjobban. Amikor igazán a testünkre koncentrálunk, akkor képesek vagyunk kiolvasni a finom jelekből a megtapasztalt különbséget. A jóga matrac igazából tükröz mindent, ami a való életben történik: a kapcsolatokat (másokkal és saját magunkkal), a félelmet, és a korlátokat is. Így az is előfordulhat, hogy ha fizikailag nem is fájnak a pózok, mentálisan akkor is mindig van mivel megküzdenie.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs