2020. május 13.
Amit a vízmelegítőkről tudni érdemes

Az otthonába érkező víz egy csőrendszeren keresztül érkezik, és általában hideg vagy meleg, az évszaktól függően. Ahhoz, hogy a víz elég meleg legyen, hogy forró zuhanyt, forró fürdőt vegyen, vagy hogy mosogatógépét vagy mosógépét használja, vízmelegítőre van szüksége.

[wp_ad_camp_1]

Katt ide és bővebben olvashat majd erről. A vízmelegítők megtalálhatóak a legtöbb házban. Jellemzően nagy fém hengereknek, magas doboknak tűnnek, amelyeket gyakran mosodai helyiségbe vagy alagsorba telepítenek. Az újabb stílusoknak érdekes tulajdonságai vannak, de a régi, megbízható vízmelegítő-kialakítás, amelyet manapság az Egyesült Államokban legszélesebb körben használnak, valójában egy nagyon egyszerű készülék; alapvetően ez egy vízzel feltöltött és az alján egy fűtőszerkezettel felszerelt berendezés. Annak ellenére, hogy nincs különösebben drámai kinézete, a vízmelegítők még mindig elég lenyűgözőek. Érdekessé teszi őket, hogy kihasználják a hőnövekedés elvét, hogy meleg vizet szállítsanak a csapba, minimális zavarral. A vízmelegítők belseje leleményes kialakítású, pedig kívülről egyszerűnek, unalmasnak tűnnek.

A vízmelegítő belső héja egy nehézfém tartály, amely vízvédő bélést tartalmaz, amely 151–227 liter forró vizet tárol körülbelül 50–100 hüvelyk nyomástartományban, ez egy tipikus lakossági vízrendszer. A tartály külsejét szigetelő anyaggal, például poliuretánhabbal borítják. Ezen felül van egy dekoratív külső héj és esetleg egy további szigetelő takarója is. A víz belép a vízmelegítőbe a tartály tetején lévő merítőcsőn, és tovább halad a tartály aljára, ahol azt követően felmelegszik. Az elzáró szelep megállítja a víz áramlását a vízmelegítőbe. Ez a fűtőkészüléktől különálló alkatrész, amely az egységen kívül és felett helyezkedik el. A tartály belsejének tetején felfüggesztve a kimeneti cső lehetővé teszi, hogy a forró víz kilépjen a vízmelegítőből.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs