2017. január 10.
Amit a nyuszikról tudni érdemes

A nyuszik igazán tiszta állatok, tehát arra is könnyen meg lehet őket tanítani, hogy a ketrecükön belül hogyan használják az illemhelyet, így saját dolgunkat is megkönnyíthetjük, nem kell olyan gyakran ketrecet takarítani, mint akkor, amikor a nyuszi nem az illemhelyen végzi el a dolgát.

[wp_ad_camp_1]

Takarításnál a legjobb a nyuszit elzárni a ketrec másik felébe, hogy ne zavarjon a tisztításnál, de akár a szabadba is kiengedhetjük őket addig. Ami az ápolást illeti, szűrük nem igényel túl sok ápolást, csak akkor, ha egy hosszú-szőrű nyúlfajról van szó, hiszen ilyenkor napi szinten fésülni kell a szőrét, és előfordulhat olyan eset is, hogy összecsomósodik a szőre, ilyenkor pedig nincs más teendő, csak kivágni a nyuszi szőréből a csomót. A vadon élő nyuszik főleg zöld-félékkel táplálkoznak, ennek a zöld tápláléknak viszont csak nagyon kevés tápértéke van, tehát ahogy egyre jobban divatba jött a nyulak tartása, egyre inkább elterjedtek a nyulaknak kifejlesztett tápok is, amelyek rendelkeznek elegendő tápanyaggal. A legjobb nyúltápok biztosítják a helyes növekedést és a gyors fejlődést is.

A legtöbb nyulat olyan száraz-táppal etetik, ami gabona alapú, hiszen ezek rengeteg tartalmazzák az összes olyan tápanyagot, amire a nyusziknak szüksége lehet. Fontos, hogy egy táp természetes összetevőket tartalmazzon, hiszen csak így lesznek az állatok is egészségesek. Amikor a nyuszik itatásáról van szó, legalább naponta kétszer igénylik a vízcserét, az itatót pedig hetente érdemes kitakarítani és kitisztítani, hiszen a nyulaknak is fontos a higiénia pont úgy, ahogy az embereknek. Száraz eledelt, önitatót, ketrecet és nyusziknak készült játékokat is lehet kapni a legtöbb kisállat-kereskedésben. Manapság egyre többen tartanak otthon nyuszit, ami nem is csoda, hiszen nagyon szép és tiszta állatok, ráadásul kedves kis játszótársat jelentenek a gyerekeknek is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs