2020. október 05.
Amerika legszebb helyei

Miután számtalan filmben és tévéműsorban szerepeltek, Amerika csodálatos látnivalói, tájai és tájai világszerte ismertek és elismertek. A pompás és gigantikus Grand Canyontól a fenséges Monument Valley-ig és Manhattan felhőkarcolóval telített láthatáráig – az Államok hatalmas mennyiségű lenyűgöző és ikonikus helynek adnak otthont.

[wp_ad_camp_1]

Kanada és az Egyesült Államok határán található a Niagara-vízesés; a világ egyik legfélelmetesebb látványa. A látványos vízesés New York állam nyugati részén található. San Francisco és Kalifornia egyik leghíresebb látnivalója, a Golden Gate híd jellegzetes kialakítása és ragyogó vörös színe világszerte híressé és elismerté teszi. Az 1933 és 1937 között épült híd 2,7 kilométer hosszúságú, és átnyúlik a San Francisco-öbölt a Csendes-óceánnal összekötő szorosra. A gyakran ködbe burkolódzó, döbbenetes art-deco híd a mérnöki munka rendkívüli bravúrját képviseli, és naponta gyalogosok, kerékpárosok és sofőrök ezrei használják. A Golden Gate híd a városnézők tömegét is vonzza, akik fényképet készítenek a távolból.

A kanadai határon fekvő csodálatos Glacier Nemzeti Park Montana hatalmas területén található, és elragadó, drámai díszlettel büszkélkedhet. Az 1910-ben alapított park különféle ökoszisztémákat, valamint számtalan állat- és növényfajt véd. Határain belül két hegylánc festői részei találhatók, több mint 130 csillogó tóval és zuhanó vízesésekkel tarkítva a gleccser heges tájain. A csodás vadon miatt a Glacier Nemzeti Park festői ösvényei körüli túrázás öröm: a grizzly medvéket és az arany sasokat néha itt-ott megtekinthetjük. A Sierra Nevada hegyek között, buja erdőkkel, festői partjait szegélyző kisvárosokkal és városokkal körülvett Tahoe-tó Kalifornia és Nevada államokban terül el. Észak-Amerika legnagyobb alpesi tava igen látványos és rengeteg szabadidős tevékenysége miatt régóta népszerű turisztikai célpont.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs