2020. április 04.
Alul-értékelt városok Franciaországban

Időnként az emberek sznobok lehetnek, ha utaznak: Csak a legfontosabb városok leghíresebb úticéljait akarják látni. Ez különösen igaz, amikor Franciaországról van szó. Persze, hogy Párizs nagyszerű és szép, de Gaulban például számos más úticélt is érdemes fellátogatni.

[wp_ad_camp_1]

Ezeken az alul-értékelt helyeken láthat csodálatos tájat, festői falvakat és gyönyörű katedrálisokat. Annecy a „Francia Alpok gyöngye”. Ha ellátogat oda, hamarosan megtudja miért. A város olyan környezetben helyezkedik el, amelyet csak lenyűgözően gyönyörűnek lehet leírni. Ezt a várost néha „az Alpok Velencéjének” is hívják, mert három csatorna és egy folyó fut rajta keresztül. Annecy egész évben alkalmas síelésre és nyáron túrázásra. Bármikor is megy, biztosan időt vesz majd igénybe, hogy megnézze a Palais de l’Isle-t, egy várat, amely 1815-ig Genf kormányának központja volt, ez ma egy helytörténeti múzeum ahol órákig nézelődhet. A Chateau d ‘Annecy nemzedékek óta otthont adott Genf grófjának. A híres festőművész, Vincent van Gogh otthona, Arles, egy távoli, elbűvölő szépségű provence-i város.

A város egyik legnagyobb látnivalói a római építészet fennmaradt maradványai, ideértve a római amfiteátrumot. Ez a nagy aréna ma bikaviadal, fesztivál és egyéb különleges események helyszíne. Néhány további jelentős gallo-római struktúra a Klasszikus Színház, a Cryptoporticus, az obeliszk és a Szent Trophime-templom. Néhány mérföldre Spanyolországtól, a francia baszk ország szívében, Biarritz egy csendes, de elegáns tengerparti üdülőhely. A Vizcayai-öbölben található Biarritz nagyszerű tengerpartjai kiválóan alkalmasak úszásra és világszínvonalú szörfölésre is egyaránt. A felsoroltakon kívül Colmart is érdemes fellátogatni, ha olyan helyet keres, ami nem túlzsúfolt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs