2020. augusztus 29.
Alul értékelt helyek Peruban

Évente több mint egymillió látogató érkezik Peru leghíresebb turisztikai látványosságaihoz – a 15. századi inkák fellegvárára, a Machu Picchu-ra. Sokan meglátogatják a Szent Völgyet és Cusco-t is ezen a híres inka romok felé vezető úton.

[wp_ad_camp_1]

Sajnos a legtöbb látogató hazafelé indul ezután, és nincs tudatában annak, hogy Peru sokkal többet kínál, mint csak Machu Picchu. Valójában Peruban számos más érdekes rom, energikus város és csodálatos természeti célpont található – köztük az Amazon, a világ egyik legmélyebb kanyonja, és a Titicaca-tó, a világ egyik legszebb tava. Mivel Peru továbbra is nagyon megfizethető, remek ország a hátizsákos turisták és a kalandorok számára. Az egyik legnépszerűbb hátizsákosoknak előnyös város Huaraz. Ez az andoki város remek kiindulópont hegymászáshoz, raftingoláshoz vagy kerékpározáshoz nyáron vagy télen a síeléshez. A túrázás egy másik népszerű tevékenység és a túrák mérsékelttől megerőltetőig terjednek.

Az egyik legismertebb túra a Laguna 69, amely egy lenyűgöző tóhoz vezet. Ha mégis úgy dönt, hogy sportolni szeretne vagy kirándulni indul, fontos, hogy egy kis időt szánjon a tengerszint feletti magasságra. A Huaraz 3000 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, amelyet egyesek nehezen kezelhetnek. Két fő átjáróvárosa van az Amazonasnak Peruban – Puerto Maldonado és Iquitos. Bár mindkét város elérhető repülővel vagy hajóval, csak Puerto Maldonado megközelíthető járművel. Van még egy fő különbség a két város között az Amazon felfedezésével kapcsolatban. Az Iquitos Amazon-hajóutakat és szállásokat is kínál, míg Puerto Maldonado – amely a Manu Nemzeti Park, a Tambopata Nemzeti Rezervátum és a Bahuaja-Sonene Nemzeti Park közelében található – menedékházakat kínál, de körutazások nincsenek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs