2021. április 30.
Állásinterjú titkok, amelyek segítenek legyőzni a versenytársakat

Sok álláskereső aggódik amiatt, hogy más jelöltek hogyan teljesítenek az állásinterjúkon. Ha azonban túlságosan aggódik a verseny miatt, az befolyásolhatja saját teljesítményét.

[wp_ad_camp_1]

Végül is nincs értelme olyan dolgok miatt aggódni, amelyek felett nincs irányítása. Csak arra koncentrálhat, hogy mindent megtegyen. Ennek ellenére íme néhány legfontosabb interjútitkunk, amelyek arról szólnak, hogyan lehetünk magabiztosabbak egy állásinterjún, és hogyan ne aggódjunk a versenytársak miatt. Mindannyiunkban van valami, amiben igazán jók vagyunk, és erre kell összpontosítania egy állásinterjú során. Ez az ön specialitása – a munkaadóknak nyújtott szolgáltatás. Ön egy vállalkozás. Az állásinterjún meg kell fogalmaznia, hogyan fog keresni vagy megtakarítani a vállalat pénzén az Ön által nyújtott szolgáltatással. Legyen szó erős elemző készségről, ügyfelek megszerzésének képességéről vagy marketing kampányok lebonyolításában szerzett tapasztalatairól különböző országokban, összpontosítson arra, hogy mit hoz a munkába, és mindig támassza alá válaszait példákkal.

A legtöbb embernek közepes önéletrajza van, amely nem mutatja meg a toborzóknak, miért erős jelölt. Ennek elkerülése az, hogy konkrét kézzelfogható példákat kell bemutatnia az előző/jelenlegi munkában elért eredményeiről, amelyek relevánsak lennének a jelentkező állás szempontjából. Egy állásinterjún valószínűleg feltesznek néhány olyan viselkedési interjúkérdést, amelyek megkövetelik, hogy példát adjon a válaszában. Használja a STAR technikát, hogy válaszai világosak, tömörek és strukturáltak legyenek. Nagyon fontos, hogy minden állítást számokkal támasszon alá. Ez különösen igaz az önéletrajzra vonatkozóan, ahol számszerűsítenie kell munkatapasztalatát. A számok remekül mutatják készségeit és szakértelmét. Növelte a bevételt, vagy időt spórolt? Hogyan javította a folyamatokat vagy eljárásokat?

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs