2016. október 10.
Alaszka legszebb helyei

Annak ellenére, hogy a Alaszka fizikailag el van választva az Egyesült Államoktól, mégis ez a legcsodálatosabb és leglenyűgözőbb része az országnak. Elszigeteltsége csak növeli a szépségét és a rejtélyességét, így Alaszka egy rendkívül vonzó úti cél a turisták számára. Nagyon fontos, hogy mindenki életében legalább egyszer megtapasztalja Alaszka gyönyörűségeit, hiszen ez egy életre szóló élmény lehet mindenki számára.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legismertebb és legkedveltebb kirándulóhely Alaszkában a Denali Nemzeti Park, ami otthont ad a legendás McKinley hegycsúcsnak, ami az ország legmagasabb hegye. A nemzeti parkban mindenféle vadon élő állat megtalálható, például medvék, jávorszarvasok és farkasok is. A túrázással, illetve a vadvízi evezéssel könnyen fel lehet fedezni az egész nemzeti parkot, de vannak például buszos utak is, amely egy biztonságosabb módja a felfedezésnek. Alaszka fővárosát, Juneau-t is mindenképpen érdemes fellátogatni, hiszen ez otthont ad például az Alaszka Állami Múzeumnak, valamint gyönyörű kilátásért érdemes kipróbálni a Mount Roberts Tramway-t, ami egy olyan villamos, amely kilátást biztosít az egész városra.

A fővárostól mindössze egy rövid autóútnyi távolságra található a Mendenhall Gleccser, amelyet többféle módon is meg lehet közelíteni, például egy egyszerű autóúttal, vagy akár helikopterrel is, és ez az a mód, amely által igazán meg lehet tapasztalni a gleccser gyönyörűségeit. A gleccser ráadásul egy kiváló lehetőség a fotózásra, a hely igazán fotogén. Ha ön éppen horgászatra vágyik, akkor Homer-t se hagyja ki az úti-célok listájáról, hiszen ez Alaszka halászfővárosa, ráadásul több nemzeti park is megtalálható itt. Amíg Homer-ben jár, sétálhat a tengerparton, valamint az egész napos lapos-hal halászati utak is hihetetlenül népszerűek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs