2022. április 04.
Akkus gépek – tippek és tanácsok

Az akkus gépek legnagyobb előnye, hogy nincs felesleges kábel, ami csak zavar, beakad, balesetet okozhat. Ráadásul az akkumulátoros gépeket nem csak otthoni felhasználásra vásárolhatjuk, de bizony ipari, professzionális környezetben is megállják a helyüket.

Az akkus gépek választásánál először is azt érdemes eldönteni, hol szeretnénk használni a gépeket. Hiszen ez nagyban befolyásolja az árat és a márkát is. Például, otthoni használatra inkább ajánljuk a Ryobit, míg profi szakemberek kezébe inkább a Milwaukeet adnánk. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy otthoni barkácsoláshoz ne vehetnénk Milwaukeet, egyszerűen csak tisztában kell lennünk azzal, hogy az egy más kategória.

Ma már a Li-ion -os akkumulátorokat használják ezekhez az eszközökhöz, ebből ne engedjünk új eszköz vásárlásakor. Tartósabbak, jobban töltődnek és még számos előnyük van, amit egyszerűen az energia raktározás technológiájának fejlődése hozott.

Mit is nézzünk meg egy akkus gép vásárlása előtt?

Az akkumulátor kapacitása: Minél magasabb ez az érték, annál tovább bírja az eszköz egy töltéssel. Azt azért ajánljuk, hogy az ipari felhasználásra vásárolt gépeknél legyen plusz egy akku, nehogy álljon a munka, mert tölteni kell a gépet.

Fontos szempont a nyomaték is. Hiszen minél nagyobb a nyomaték, annál erősebb a gépünk. Itt is érdemes számításba venni, mire is akarjuk használni az adott gépet, hiszen korántsem biztos, hogy a legnagyobb nyomatékúra van szükségünk.

Végül, de nem utolsó sorban a súly is meghatározó lehet a választásnál. Bár a gyártók törekednek a legkisebb súlyúra elkészíteni az eszközöket, azt meg kell értenünk, hogy ahogyan a kapacitás/nyomaték növekszik, úgy nő az gépünk súlya is.

Természetesen a különböző használatra való akkumulátoros gépeinknek még más-más tulajdonságait is érdemes megvizsgálnunk, hiszen egy ütvefúrónál például fontos lehet az ütésszám vagy egy fűrésznél a fordulatszám, de ezeket mind egy-egy adott géptípusra kell megnéznünk. Általánosságban a fent felsorolt 3 tényező ismeretében tudunk megfelelő szerszámgépet választani.

Óriási választékot és hozzáértős segítséget is talál a nyíregyházi székhelyű szerszám webáruházban. Bővebb információk a termékekről.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs