2022. február 08.
Ahová nem csak a torony miatt érdemes ellátogatni: a csodálatos Pisa

Pisa az ikonikus ferde tornyának köszönhetően Olaszország egyik leghíresebb úti célja. De véletlenül se essünk abba a hibába, amit sok utazó elkövet, amikor azt hiszi, hogy a torony az egyetlen látnivaló ebben a gyönyörű városban.

Ez a kis toszkán csoda ugyanis sokkal többet tud nyújtani, mint amennyit az emberek gondolnak róla, ezért mindenképpen érdemes beilleszteni egy olaszországi úti tervbe, de az az igazság, hogy akár önálló úti célnak is tökéletesen megteszi. Pisa egyik kellemes tulajdonsága, hogy nem kell hosszú ideig maradni ahhoz, hogy megismerjük a város legjobb részeit. Már akár egy nap is elég itt ahhoz, hogy felfedezzük a város nevezetességeit, feltéve, hogy felkészülten érkezünk. A pisai utazás megtervezésekor fontos figyelembe venni a látogatás időpontját. Ennek a legfőbb oka, hogy elkerüljük a főszezonnal járó tömeget és a túlárazott szállásokat, ugyanakkor az is lényeges, hogy kellemes időjárásban legyen részünk. Ennek megfelelően kerüljük a júniustól augusztusig tartó főszezont, ilyenkor ugyanis nem csak a rengeteg turistával, de a hőséggel is meg kell küzdenünk. A legkiválóbb időpont az április és a május, ilyenkor kellemes tavaszi hőmérséklet, és visszafogottabb forgalom vár ránk.

Ahelyett, hogy egyenesen a ferde toronyhoz rohannánk, nézzünk körül először Pisa történelmi központjában, hogy meglássuk a város valódi arcát. Bármennyire is sietünk, mindenképpen töltsünk el egy kis időt a Borgo Stretto mentén sétálva, az itteni kis üzletek úgyis azonnal magával ragadnak minket. Következő célpontunk legyen a torony, mely ugyan a legismertebb pontja a városnak, de sokan vallják, hogy a Dóm tér egyéb látnivalói valójában érdekesebbek. Ezek mindegyike megér egy gyors látogatást, Mindegyik nevezetesség megér egy látogatást, de az vitathatatlan, hogy a székesegyház belsejét egyszerűen nem szabad kihagyni. Akárhogy is döntünk azonban, egy dolog biztos. Ez a gyönyörű város azonnal magával ragad minden ide látogatót és emlékét örökké a szívünkbe zárjuk majd.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs