2021. május 28.
Adelaide – Dél Ausztrália egyik legszebb városa

Dél-Ausztrália fővárosa, Adelaide az ország ötödik legnépesebb városa, és a lakosok a világ legjobb életminőségét élvezik. A St. Vincent-öböl partján, a déli parton fekvő várost gyakran figyelmen kívül hagyják Sydney és Melbourne mellett, de érdemes megnézni, ha van ideje. Sok más ausztrál várostól eltérően Adelaide-et szabad polgárok alapították, akik rengeteg nyilvános teret és széles körutakat építettek, és rengeteg fenséges templommal látták el a várost.

[wp_ad_camp_1]

Az 1869-ben alapított Szent Péter-székesegyház a város egyik legfontosabb és legismertebb nevezetessége. A Notre-Dame-székesegyházra emlékeztet, feltűnő homlokzatát két monumentális torony szegélyezi. Közöttük egy csodálatos rózsaablak fekszik, amely nagyon hasonlít a párizsihoz. A székesegyház gyönyörű ólomüveg ablakai és hatalmas főoltára mellett egy nagy és hatalmas orgonával is büszkélkedhet; ezt használják a napi miséken. AűA gyarmati időkre visszanyúló, mesés, régi épületben található Dél-Ausztrália Állami Könyvtár lenyűgöző, könyvekkel teli belső terével örvendezteti meg a könyvbarátokat és a történelem kedvelőit. Mivel ez a legnagyobb nyilvános kutatási könyvtár egész Dél-Ausztráliában, hatalmas könyv-, fénykép-, hang- és videófelvétel-gyűjteménynek ad otthont minden elképzelhető témában.

Míg a francia reneszánsz stílusú Mortlock Wing kívülről pompásnak tűnik, a belső része az igazi varázsa: kovácsoltvas erkélyek sorakoznak a halványan megvilágított könyvek sorain. Az Állami Könyvtárat széles körben a világ egyik legszebb könyvtárának tartják, érdemes megnézni, ha a környéken tartózkodik. Mivel Adelaide és Ausztrália történelmét is annyira meghatározták az országba érkező különféle bevándorló hullámok, a Migrációs Múzeum a tökéletes hely, ahova érdemes elindulni, ha többet szeretne megérteni a múltjukról. Az 1986-ban megnyílt, kiterjedt gyűjtemény lenyűgöző utazáson vezeti át a tárgyakkal, fotókkal és történetekkel.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs