2020. december 02.
A virtuális versenyek

Világszerte egyre több olyan kezdeményezés lát napvilágot, amely a virtuális térben, videojátékok segítségével igyekszik betölteni a törölt sportesemény okozta űrt. Ilyen próbálkozásokkal az autóversenyzésben és a futballmérkőzéseknél találkozhatunk.

[wp_ad_camp_1]

A Forma 1-nek is indult ilyen kezdeményezése, ahol olyan hivatalos versenysorozatot indítottak el, ahol a futamokat a hivatalos F1-es játékkal, az elmaradó versenyhétvége vasárnapi napján rendezik meg Forma 1-es pilóták és más sztárok részvételével. Az első ilyen összecsapást a virtuális bahreini pályán rendezték meg. Az eseménysorozat a Virtual Grand Prix series nevet kapta. A másfél órásra tervezett virtuális eseményt mindig más Sportarénából közvetítik majd, a nézők Youtubon, Twitchen és Facebookon tudnak csatlakozni a futamhoz. A résztvevők A F1 hivatalos versenyjátékát használják, 50 százalékos, vagyis 28 körös versenytávot teljesítenek. A futam előtt virtuális időmérő edzés dönti el a rajtsorrendet. Az autók beállításán nem lehet majd változtatni, a versenyautók minimálisan rongálódhatnak baleset esetén, az ABS és a kipörgésgátló is szabadon használható lesz.

Terveznek olyan bemutató futamok megtartását is, amelyet szabad hétvégéken rendeznek meg, amikor nincs versenykiírás. Ezeken a futamokon lehetőségük lesz a szurkolóknak kipróbálni magukat Forma-1-es pilóták ellen. Az esport élet hazánkban is egyre népszerűbb, a Forma-1 világa mellett a virtuális futballmérkőzéseknek is egyre több rajongója van. A virtuális bajnokság a FIFA nevű játékprogram segítségével zajlik, Be a Pro módban, amikor egy ember egy játékost irányít a virtuális játéktéren. A Hungarian Pro Clubs négy osztályban versenyeztet virtuális csapatokat. A bajnokságban az amatőr csapatok mellett számos NBI-es, NBII-es és NBIII-as klub csapata képviselteti magát. A bajnokság mellett Magyar Kupát is rendeznek online, egyenes kieséses rendszervben, online térben egyetlen mérkőzés dönti el a továbbjutást.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs