2020. február 24.
A világ legnagyobb beltéri víziparkjai

Most, hogy itt a tél, jó ötlet lehet, ha olyan vízi parkok keresésébe kezd, amelyek egész évben nyitva állnak, és amelyeket nem érint a szél és az eső. A beltéri víziparkok gyakran állítanak magukról olyasmit, hogy övéké legnagyobb fedett vízipark vagy akár a világ legnagyobb víziparkja, hogy új ügyfeleket vonzzanak.

[wp_ad_camp_1]

De csak kevés olyan vízipark van a világon, ami valóban hatalmas. A 2006-ban megnyílt Fallsview Indoor Waterpark a Niagara-vízesésnél található, Ontarioban, Kanadában. Egy nagy hullámmedencével és több nagysebességű vízicsúszdával rendelkezik. További látnivalók közé tartozik a dzsungel stílusú strand és a strandklub stílusú étterem. Egyes források szerint a Fallsview beltéri vízipark 125.000 négyzetméter, de ez magában foglalja a mezzanint és a kültéri medencét is. A Wisconsin Dells, a „Waterpark World of the World” területén található Kalahari Resorts 2000-ben nyitotta meg kapuit afrikai stílusával. Beltéri víziparkja az Egyesült Államok legnagyobb fedett víziparkja volt 2007-ig, amikor a nővér szállodája Sandusky-ban befejezte a fedett vízipark bővítését. Az üdülőhely tartalmaz egy fedett vidámparkot, gokart pályákat, golfpályát és egy bowlingpályát.

A Pekingi Nemzeti Vízi Központot, más néven a Vízkockát, a 2008-as nyári olimpiai játékok úszóversenyére építették. Az olimpia után az épületet felújították, hogy belső terek felét vízi parkká alakítsák. Az átalakított Water Cube számos vízisiklást és csúszdát, hullámmedencét és számos gyógyfürdőt tartalmaz. A Sandusky Kalahari Resorts az Egyesült Államok legnagyobb fedett víziparkja. A vízipark egyedülálló tetőrendszert tartalmaz, amely a lehető legtermészetesebb fényben engedi be az embereket, hogy az év folyamán bármikor megkaphassák a napsugárzást. Az üdülőhely hullámmedencével, két szörfözés-szimulátorral és kosárlabda-medencével is rendelkezik.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs