2019. március 04.
A világ legjobb maratonjai

Amennyiben a kocogás és a futás nagy szerelmei vagyunk és már komolyabb szinteken szeretnénk kipróbálni magunkat, akkor a következő helyszínek igen kecsegtetőek lehetnek. A világ legjobb maratonjait igazán szép helyeken szervezik meg.

[wp_ad_camp_1]

Céljaid között szerepel egy kocogás a fagyos jégtundrák között, vagy éppen a tikkasztó afrikai sivatagban, akkor tarts velünk. Csodálatos hegyi kilátást nyújt a patagóniai nemzetközi maraton. Amennyiben nem csak a futás, ám a körül ölelő táj is számít, akkor semmiképpen se keress tovább. A chilei nemzeti parknál húzódó 3000 méter magas Monte Almirante Nietp havas csúcsai lenyűgöző látványt nyújtanak a versenyzőknek. Amely pozitív hatással lehet a szemre, lélekre és akár a lábainkra is. Amennyiben sokkal inkább a csapatszellem érzését tartod fontosnak, mint a tájat, akkor New Yorkban a helyed. Ugyanis itt a város soha sem alszik, és ez a maraton idejére is igaz. Aki ezen a maratonon elindul az minden fájdalmát félreteszi, és csak a futásnak élnek, mosolyognak és élvezik. Erre az eseményre a világ minden pontjáról érkeznek versenyzők. Amely az mellett, hogy csodás élményt biztosít, még a várost is megtekinthetik az ide látogatók.

Szintén csodálatos városnézést biztosít a római maraton. Róma legszebb kincsit és építészeti csodáit leginkább gyalogosan lehet megtekinteni. Így miért ne tehetnénk futva? A maraton útiránya körbe öleli a Vatikánt, a Colosseumot, és még sok más nevezetességet, így ez a futás biztosan nem lesz unalmas. Aki pedig az elképesztően nagy kihívásokat szeretik, akkor nekik a kínai nagyfal maraton a legjobb választás. A Peking keleti oldalán található Kínai nagy fal turisták millióit vonzza évente. Ám egyszer egy évben, nem sétálnak az ide látogatók, hanem futnak. A terep igencsak erőpróbáló ugyanis 5164 lépcső is található benne.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs