2016. augusztus 02.
A világ legjobb búvárhelyei

Itt az ideje, hogy uszonyokra váltson, hiszen A Szakmai Búvároktatók Egyesülete bejárta a világot és összegyűjtötte nekünk a világ legjobb és legszebb búvárhelyeit. A helyszínek váltakoznak aszerint, hogy azok megfelelnek e kezdő búvároknak, vagy csak kifejezetten a szakértőknek. Tehát ha ön meleg vizet keres, vagy egy őrült vízalatti szoborparkot, akkor megtaláltuk az önnek megfelelő helyszínt.

[wp_ad_camp_1]

Az első búvárhely a Fülöp-szigetek, ahol szinte bármilyen vízalatti kalandban és élményben része lehet amit el tud képzelni. A hatalmas sziget 7000 szigetből és korallzátonyokból tevődik össze, a növény- illetve állatvilág pedig káprázatos, tehát a Fülöp-szigetek a búvárkodók igazi paradicsoma.  A következő hely Malajzia, ami otthont ad a szebbnél szebb falaknak, lejtős zátonyoknak, csúcsoknak és korall kerteknek, valamint több mint 3000 különböző tengeri fajnak. Indonézia is remek búvárhely lehet, hiszen több mint 18.000 szigetből tevődik össze és itt a legnagyobb és legváltozatosabb tengeri élet az egész világon. A felszín felett Indonézia egy hihetetlenül gazdag kultúrával és páratlan természeti kincsekkel rendelkezik.

A mozambiki Inhambane is tele van gyönyörű fürdőhelyekkel, kókuszültetvénnyel, nem is beszélve a barátságos kelet-afrikai kultúráról, és ez a búvárhely inkább a profi búvároknak való, hiszen mélyebbek a területek és nagyobbak az áramlatok is. A zátonyai hatalmas és sokféle tengeri élettel rendelkeznek. White Rock, ami Thaiföldön található szintén egy kiváló búvárhely lehet, és a hely két nagy gránit sziklából áll ami elhatárol egy gyönyörű korall kertet. Itt rengeteg érdekes tengeri élőlénnyel találkozhat, például vitorláshallal, kék pöttyös rájákkal, pillangóhalakkal, és egyéb zátony-lakókkal, mint a barrakuda, a papagájhal és egyéb rákfélék.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs