2016. április 06.
A világ leghíresebb koktéljai

Általánosságban nem sokat tudunk a koktélokról. Az összetevőiről persze igen, de azzal szinte senki sincs tisztában, hogy kedvenc koktéljaink hogyan és hol keletkeztek, vagy éppen mi a nevük eredete. Cikkünkben most 7 híres koktélról rántjuk le a leplet.

[wp_ad_camp_1]

Az első a híres koktélok listáján a Martini, ami sokak szerint csak a Martinez szárazabb verziója. Egy másik vélemény szerint azért kapta a Martini nevet, mert a Martino & Rossi vállalat már hosszú évek óta az Egyesült Állomba exportál vermouth-ot és gint, ami a Martini 2 hozzávalója. A második koktél a Bellini, amely őszibarack püré és Prosecco elegye. Ennek a koktél konkrét története van, ami eredetéhez fűződik, mégpedig Giuseppe Cipriani szolgálta fel ezt a koktélt 1934 és 1948 között. A Daiquiri is egy igen híres koktél, amelyet 1905-ben „talált fel” Jenning Cox, aki szabadidejében a társaival Santiago bárjaiba látogatott. A Szex és New York című sorozatból ismert Cosmopolitan koktél eredhet akár Minneapolisból, Kaliforniából, San Francisco-ból, Manhattanből, és Princetown-ból is.

Mivel ez a koktél igen egyszerű hozzávalókkal rendelkezik, tényleg bárhonnan eredhet a felsoroltak közül. Az ötödik híres koktél a Negroni, amelyért Count Camillo Negroni a felelős, hiszen a mendemondák szerint a kedvenc itala az Americano volt (Campari, vörös vermouth és szóda), és szerette volna megdobni ezt még egy kis spiritusszal. A szódát ginnel helyettesítette, és így keletkezett a Negroni. A Black Russian koktélnak csak a vodka miatt van köze Oroszországhoz. Gustave Tops volt az, aki megalkotta ezt a koktélt 1950 körül Brüsszelben. A Long Island Ice Tea koktél ugyan nem tartalmaz teát, de Long Island-hez mindenképpen köze van. Rosebud Butt hozta létre 1976 körül, amikor 5 féle fehér alkoholt kevert össze kólával.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs