2020. augusztus 18.
A világ drámai tengeri sziklái

Semmi sem hoz létre jobb „világvége élményt”, mint a függőleges tengeri sziklák által kialakított drámai partvonalak. E magas sziklák tetején állva láthatja az óceán hatalmas területét amint hatalmas hullámok csapódnak az alatta lévő sziklákhoz.

[wp_ad_camp_1]

A portugáliai Algarve nyugati partvidékén található Sagres látványos kilátást nyújt, lenyűgöző szikláival, amelyeket tomboló tengerek és nagy szél hozott létre. A mélykék Atlanti-óceán Sagres festői szépségét hangsúlyozza. Az elszigetelt parton elhagyatottnak tűnnek, különösen összehasonlítva Algarve más területeivel. Az óceán meglehetősen fantasztikus hullámokat hoz létre, népszerűvé téve Sagres-t a szörfösök körében, akik sziklás kilátást élvezhetnek a szörfözés során. A Svalbard-i Skansbukta-i sziklák látogatóinak lehetőségük nyílik a történelem újbóli megtekintésére, miközben a kietlen sziklákra néznek, amelyek kiemelkednek a buja tájon. A térség egykor gipszbányának adott otthont, és a csapda kabinja is itt találhatóak. A zuhanó szikla veszélye miatt a látogatóknak azt javasoljuk, hogy ne próbáljanak meg felkapaszkodni a sziklára a part felől.

A víz feletti utazás a legjobb módja, hogy ide elérjünk. A Qingshui-szikla olyan látványos, hogy a tajvani kormány a szigetország nyolc csodájának egyikének tartja. A Csendes-óceán partvidékén 13 mérföldig húzódó sziklák több mint 800 méter magasra emelkednek. A márványból és a gneiszből álló sziklák a Tanoko Nemzeti Parkon át vezető egyetlen tengerparti úton vannak. A Mt. délkeleti oldalán a Qingshui a legmeredekebb szikla. Új, alagutas autópálya váltotta fel a régi utat, amelyet gyalogos ösvénnyé alakítottak. A Málta nyugati partján található Dingli sziklák a máltai szigetek legmagasabb pontját jelentik. Bár csak 250 méter magas, a sziklákat legjobban egy csónakból lehet megtekinteni, de akik felkapaszkodnak a sziklákra, a környező terület lenyűgöző kilátásaival lesznek megjutalmazva.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs