2022. május 09.
A vércukorszint normalizálása és egyéb infók online!

Sok embernél nem jelentkeznek a magas vércukorszint tünetei, amíg szintjük nem éri el a 250 mg/dl-t vagy magasabbat. A biztonságosnak tartott legmagasabb vércukorszint az adott személytől és attól függ, hogy cukorbeteg-e, de általában 160 és 240 mg/dl között van.

Vércukorszint normalizálása várja a vitaminstore.hu weboldalon kapható készítményekkel, tehát látogasson el hozzánk és megtalálhatja jobbnál jobb termékeinket. Hipoglikémia akkor fordul elő, ha a vércukorszint túl alacsonyra esik. Az alacsony vércukorszintet számos dolog okozhatja, beleértve a cukorbetegség két különböző típusát, bizonyos gyógyszereket, alkoholt, endokrin rendellenességeket, étkezési zavarokat, terhességet (terhességi cukorbetegség), valamint máj-, vese- vagy szívbetegségeket. Ha alacsony a vércukorszintje, elkezdheti érezni a hipoglikémia első jeleit, például szédülést, vagy izzadást. Az egyetlen módja annak, hogy biztosan megtudja, hogy alacsony-e a vércukorszintje, ha megméri azt glükózmérővel vagy más glükózmérő készülékkel. Ha nem fér hozzá ezekhez az eszközökhöz, és kezdi érezni az alacsony vércukorszint tüneteit, fogyasszon 15 gramm szénhidrátot vagy vegyen be egy gyorsan oldódó glükóztablettát, hogy megemelje vércukorszintjét és elkerülje a további tüneteket. Miután vércukorszintje visszatért a céltartományba, falatozhat vagy étkezhet, hogy ne csökkenjen újra.

A hiperglikémia a magas vércukorszint orvosi kifejezése. Hiperglikémia akkor fordul elő, ha a szervezetben nincs elég inzulin, vagy ha nem tudja megfelelően használni az inzulint. Sok minden okozhat magas vércukorszintet, mint például az 1-es típusú cukorbetegség, a 2-es típusú cukorbetegség, a stressz, a betegség stb. Ha hiperglikémiája van, vagy annak gyanúja merül fel, mindig jó ötlet egy egészségügyi szolgáltatóval való beszélgetés. Az orvos segíthet meghatározni, mi okozza a magas vércukorszintet, és egészséges tartományra csökkentheti azt. Bővebb leírásért keresse fel a vitaminstore.hu weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs