Skip to content

Bekesmmk

Azoknak, akiknek fontos a PR és annak ereje…

Menu
  • Kapcsolat
Menu
Vendi étkészlet

A vendégtér berendezései – Vendéglátóipari fogyóeszközök

Posted on 2013. április 25. csütörtök

Mindig a vendég az első, szokták mondani a vendéglátásban. Ahhoz hogy jól érezze magát a vendég, sok dolognak kell egyszerre teljesülnie. A legfontosabbak: az étel minősége, az árak, a hely hangulata, a személyzet rokonszenve, stb. Ezek mind döntési faktorok a következő alkalmakra.

[wp_ad_camp_1]

Egy étterem indulásakor a gépek, berendezések beszerzése és a munkaerő megszervezésén túl alapvető fontosságú a fogyóeszközök tervezése, beszerzése is. Egy jól működő étterem esetében szintén nem elhanyagolható, hiszen ahogy a nevében is szerepel, gyakran kell cserélni a mindennap használatos eszközöket.

A vendéglátóipari fogyóeszközök gyűjtőkategóriája egyaránt vonatkozik a vendégtérben és a (bár)pultban megtalálható eszközökre (poharak, tálak, tányérok, evőeszközök, stb.), valamint a konyhában, a folyamatos munkát segítő eszközökre: edényekre, tepsikre, vágó-, szeletelő-, eszközökre, stb.

A vendégtér. A vendég a vendégtérben találkozik az étterem arculatával, itt kínáljuk hellyel, asztallal. A legfontosabb cél, hogy az igényeit kiszolgáljuk, és olyanfajta élményekkel gazdagodjon, hogy később (ezek miatt is) visszatérjen hozzánk! A jól megtervezett belső berendezésnek és terítéknek nagy szerepe van egy pozitív benyomás elérésében! A teríték esetében összhangban kell lennie a poharaknak, tányéroknak, és evőeszközöknek, de még a szalvétának, asztalterítőnek, asztali díszítésnek is. Egy vendégasztalnak pedig pontosan illeszkednie kell a belső térbe, az étterem belső kialakításához.

Számtalan fajta evőeszköz létezik, éttermek, hotelek vagy a közétkeztetés számára. Az egyedi vonalú, igényes étkészlettől kezdve az időtálló, rozsdamentes acél menüs evőeszközökig nagyon széles a paletta. A már megszokott evőeszközök mellett további funkciókat betöltő elemei is vannak egy-egy sorozatnak, így salátásvilla, halkés, limonádés kanál, vajkés, szervírozó- és húsvilla, vagy éppen fagylaltos kanál. Egy komolyabb menü alkalmával mindegyikre szükség lehet!

Akár közvetlenül a vendég asztalánál, akár a bárban kínált italokat mindig a megfelelő pohárban szervírozza!

Minden italfajtára van megoldásunk a poharak terén, így sörös, boros, pezsgős, vizespoharak, szeszespoharak, likőrös, whiskey-s, martinis, vagy éppen koktélos poharak.

Kiváló minőségű, prémium kategóriás kristálypoharak és kelyhek a német Ritzenhoff gyártó termékei. A bárium kristályból készült poharak egyszerre elegánsak, és időtállóak. Boros-, pezsgős poharak és kelyhek, ízléses kancsók egyaránt megtalálhatóak kínálatunkban.

A közétkeztetés számára is vannak üvegáruink: hosszú élettartalmú, vastag falú vizespoharak, kancsók a menzák, kórházak számára ideálisak, nehezen törhetőek, és kedvező az áruk.

Amilyen a konyha jellege, olyan tányérokat célszerű beszerezni. Különféle méretű, formájú és díszítésű mély-, lapos-, vagy salátás tányérok közül válogathat. Teljes étkészletek szerepelnek kínálatunkban, így a tányérok mellé salátás és leveses tál is beszerezhető, nem beszélve a hozzá tartozó kávécsésze szettről sem. Egy remekül összehangolt szettnek nagy sikere lehet egy ebéd során.

Külön adagtálakat tartunk a közétkeztetés számára, ezekből akár több százas nagyságrendű mennyiséget rendelhet.

A porcelán termékek mellett a melamin egy másik alternatíva lehet, amiből szintén elérhetőek tányérok, tálak, tálcák. A melamin tulajdonképpen egy speciális műanyag, ami nagyon jól bírja a mindennapos használatot, könnyű tisztítani, és kevésbé törékeny, mint pl. a porcelán termékek. A közétkeztetés esetén már bevett gyakorlat a használatuk.

Svédasztalos, vagy catering jellegű szolgáltatások mellé nagyszerű és elegáns megoldások léteznek. A díszes rozsdamentes acél (vagy akár az egyszerűbb műanyag) tálcákban felszolgált ételek jobb benyomást nyújtanak. A chafing-ek használata kedvező árú és elegáns módja annak, hogy a felszolgált ételek tovább melegen maradjanak. Ezáltal nem veszítenek élvezeti értékeikből! Hasonlóan jó benyomást tesz a tálcákon elhelyezett búrák használata, ami higiéniai szempontból is lényeges.

Friss pékáru, vagy gyümölcsök tálalására roll-up tetejű bemutató vitrinek gondoskodnak, hogy tovább frissek maradhassanak az ételek.

Különféle italadagolók és termoszok használatával meleg vagy hűtött italt tud kínálni vendégeinek.

A vendégtérben való tálalásra, vagy a catering alatt az önálló szedéshez érdemes merőkanalakat, csipeszeket kihelyezni. A pontosan kalibrált merőkanalak nagy előnye, hogy meghatározott (pl. 3-5-7 dl-es) űrtartalmúak, így pontosan adott mennyiségű leves, szósz kiszedését teszik lehetővé. A segítségükkel pontos adagokban tudunk gondolkodni. Péksütemények, tészták vagy húsok mellé adjunk tálalócsipeszt, a szedés megkönnyítése érdekében.

Akár kültéri kitelepüléshez, akár beltéri rendezvényekhez használhat műanyag fogyóeszközöket is: papírtálcákat, műanyag tányérokat, poharakat és evőeszközöket. Kisebb befektetést igényel, és könnyebb a takarítás az esemény után.

Vendi étkészlet
Vendi étkészlet

Akárcsak a háztartásokban, a vendéglátásban is előfordulnak balesetek. Egy összetört tányér vagy pohár mindennaposnak nevezhető. Éppen ezért fontos feladatunknak érezzük, hogy megfelelő és azonnali utánpótlást nyújtsunk ügyfeleink részére. Így a vendéglátóipari fogyóeszközökből nagy raktárkészletet tartunk fenn folyamatosan, éppen azért, hogy a napi szintű fogyóeszköz beszerzéseket maradéktalanul ki tudjuk elégíteni. Természetesen előre rendelni is lehetséges, több hazai és külföldi gyártóval állunk kapcsolatban, így a legjobb márkákat tudjuk ügyfeleink felé prezentálni.

Forrás: Vendéglátóipari fogyóeszközök

Archívum

  • 2025. július (6)
  • 2025. május (4)
  • 2025. április (14)
  • 2025. március (8)
  • 2025. február (12)
  • 2025. január (2)
  • 2024. december (7)
  • 2024. november (10)
  • 2024. október (8)
  • 2024. szeptember (8)
  • 2024. augusztus (10)
  • 2024. július (14)
  • 2024. június (12)
  • 2024. május (6)
  • 2024. április (6)
  • 2024. március (8)
  • 2024. február (6)
  • 2024. január (16)
  • 2023. december (4)
  • 2023. november (4)
  • 2023. október (2)
  • 2023. szeptember (16)
  • 2023. augusztus (10)
  • 2023. július (13)
  • 2023. június (10)
  • 2023. május (10)
  • 2023. április (4)
  • 2023. március (10)
  • 2023. február (12)
  • 2023. január (6)
  • 2022. december (8)
  • 2022. november (28)
  • 2022. október (16)
  • 2022. szeptember (22)
  • 2022. augusztus (20)
  • 2022. július (20)
  • 2022. június (38)
  • 2022. május (25)
  • 2022. április (38)
  • 2022. március (26)
  • 2022. február (44)
  • 2022. január (32)
  • 2021. december (31)
  • 2021. november (64)
  • 2021. október (40)
  • 2021. szeptember (36)
  • 2021. augusztus (41)
  • 2021. július (34)
  • 2021. június (48)
  • 2021. május (34)
  • 2021. április (32)
  • 2021. március (41)
  • 2021. február (40)
  • 2021. január (58)
  • 2020. december (50)
  • 2020. november (40)
  • 2020. október (41)
  • 2020. szeptember (31)
  • 2020. augusztus (47)
  • 2020. július (32)
  • 2020. június (34)
  • 2020. május (36)
  • 2020. április (28)
  • 2020. március (21)
  • 2020. február (33)
  • 2020. január (16)
  • 2019. december (24)
  • 2019. november (38)
  • 2019. október (8)
  • 2019. szeptember (14)
  • 2019. augusztus (24)
  • 2019. július (6)
  • 2019. június (13)
  • 2019. május (22)
  • 2019. április (8)
  • 2019. március (26)
  • 2019. február (18)
  • 2019. január (8)
  • 2018. december (22)
  • 2018. november (30)
  • 2018. október (33)
  • 2018. szeptember (20)
  • 2018. augusztus (20)
  • 2018. július (22)
  • 2018. június (24)
  • 2018. május (24)
  • 2018. április (22)
  • 2018. március (25)
  • 2018. február (16)
  • 2018. január (16)
  • 2017. december (22)
  • 2017. november (37)
  • 2017. október (31)
  • 2017. szeptember (35)
  • 2017. augusztus (25)
  • 2017. július (29)
  • 2017. június (28)
  • 2017. május (13)
  • 2017. április (27)
  • 2017. március (30)
  • 2017. február (19)
  • 2017. január (19)
  • 2016. december (18)
  • 2016. november (26)
  • 2016. október (30)
  • 2016. szeptember (17)
  • 2016. augusztus (10)
  • 2016. július (6)
  • 2016. június (16)
  • 2016. május (18)
  • 2016. április (12)
  • 2016. március (14)
  • 2016. február (8)
  • 2016. január (28)
  • 2015. december (12)
  • 2015. november (24)
  • 2015. október (24)
  • 2015. szeptember (10)
  • 2015. augusztus (21)
  • 2015. július (14)
  • 2015. június (22)
  • 2015. május (24)
  • 2015. április (28)
  • 2015. március (21)
  • 2015. február (27)
  • 2015. január (21)
  • 2014. december (31)
  • 2014. november (30)
  • 2014. október (29)
  • 2014. szeptember (28)
  • 2014. augusztus (14)
  • 2014. július (19)
  • 2014. június (11)
  • 2014. május (13)
  • 2014. április (20)
  • 2014. március (18)
  • 2014. február (21)
  • 2014. január (25)
  • 2013. december (25)
  • 2013. november (18)
  • 2013. október (6)
  • 2013. szeptember (22)
  • 2013. augusztus (11)
  • 2013. július (17)
  • 2013. június (8)
  • 2013. május (5)
  • 2013. április (11)
  • 2013. március (2)
  • 2013. február (22)
  • 2013. január (27)
©2025 Bekesmmk | Design: Newspaperly WordPress Theme