2019. május 10.
A végleges szőrtelenítés hátulütői

A nők életében az egyik legnagyobb problémát a folytonosan vissza növő szőr okozza. Melyet eltávolíthatunk borotvával, gyantával, vagy bármilyen más módon, egy biztos, hogy pár napon vagy héten belül biztosan vissza nő.

[wp_ad_camp_1]

Ám mi a helyzet a végleges szőrtelenítéssel? Mi most ennek jártunk utána. A hölgyek általában nagyon kedvelik a végleges megoldásokat, amennyiben a szőrtelenítésről van szó. A lézeres szőrtelenítés igen jó megoldásnak bizonyul, ugyanis pár alkalom után végleges eredményeket ígér. Ezt a megoldást már kb. egy évtizede alkalmazzák a kozmetikában nagy sikerekkel. Ez a megoldás szinte mindenhol alkalmazható, mint pl. arcon, állon, karokon vagy a test bármely részén. Általában ezeket a beavatkozásokat plasztikai sebészek végzik, a beavatkozás minimális kockázattal járhat együtt. Mi most annak jártunk utána, hogy ennek az áldásos megoldásnak milyen hátrányai lehetnek? A lézeres kezelésről tudni kell, hogy használata erös hővel és égetéssel jár együtt. Ugyanis a szőrszállak eltávolítása másként nem lehetséges. Azoknál a pácienseknél, akiknek érzékenyebb a bőrük, akár égési sérülések is jelentkezhetnek. Ám a legtöbb esetben ezek a sérülések enyhék, de akár súlyos sérülések is keletkezhetnek.

Ezen kívül még azt is el kell mondanunk, hogy az effajta lézeres kezelések akár hiperpigmentációt is okozhatnak. Vagyis a bőr sötétedését idézhetik elő. Amely annak a következménye lehet, hogy a lézeres kezelés serkenti a melanin termelődését és napbarnítottsághoz hasonló hatást generál. Ám ennek az ellenkezője is előállhat, amely nem más mint a hipopigmentáció ez pedig olyan folyamat, melynek köszönhetően a lézeres kezelés hatására kivilágosodhat a bőr. Ezen kívül még el kell mondani, hogy normális folyamatnak számít a viszketés, kipirosodás, hegesedés, stb.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs