2021. november 17.
A varázslatos Prága

Prága, a Cseh Köztársaság gyönyörű fővárosa, más néven Zlata Praha (Arany Prága), Közép-Európa egyik legbájosabb városa. Budapesttől mindössze öt órányi autóútra van, így akár egy hosszú hétvégére is érdemes ellátogatni, igaz, ami igaz a temérdek látnivaló ennyi idő alatt nem járható végig.

A fenséges Prágai Vár a gyönyörű Moldva folyóra néz, amely festői módon kanyarog a városon keresztül, és 18 hídon keresztül lehet átkelni rajta, melyek közül a leghíresebb az ikonikus Károly híd. Innen mind a kora reggeli órákban, mind naplementekor látványos kilátás nyílik a prágai várra. A világ minden tájáról érkező turistákat a város egész évben elvarázsolja a szűk macskaköves utcák labirintusaival, és a 9. századig visszanyúló történelmi épületekkel. Hatalmas vétek kihagyni az Óváros teret, ahol látogatók százai gyűlnek össze, hogy a világ egyik legrégebbi csillagászati óráján az apostolok óránkénti megjelenését nézzék.

Csak néhány háztömbnyire a forgalmas turisztikai központtól várnak minket Prága rejtett kincsei, a rusztikus kocsmák és éttermek, ahol kiadós ételeket, például sertéssültet vagy gúlát szolgálnak fel sok mártással, kenyérgombóccal és savanyú káposztával. Az édesszájúaknak pedig a palacinky, a tejszínhabbal, fagylalttal és gyümölcsökkel töltött vékony palacsinta lesz a nagy kedvence. Bár Prága kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, a várost könnyű gyalogosan is felfedezni. Ha a nap végére megfáradtunk a csodálatos történelmi helyszínek felfedezésétől, akkor teljessé tehetjük prágai kiruccanásunkat egy sörkóstolással, hisz a cseh sörök a világ legjobbjai közé tartoznak. Egy biztos, Prága magával ragadó és szerethető városa az európai célpontok toplistájában helyezkedik el és aki egyszer ide látogat, az időről-időre visszatér majd.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs