2020. június 04.
A tyúkhúr tea csodákra képes

Manapság ha megbetegszünk leggyakrabban a legelső dolgunk, hogy beveszünk egy gyógyszert és azt gondoljuk, hogy  meg is oldódott a probléma. A gyakori gyógyszerfogyasztás azonban, hosszú távon nagyon káros lehet, ezért is fontos, hogy tudjuk meg többet a gyógynövényekről, és annak hatásairól.

[wp_ad_camp_1]

A tyúkhúr tea hatása nagyon pozitív. Egy olyan gyomnövényfajtáról beszélünk, amely a szegfűfélék családjába tartozik és vannak olyan betegségek, amelyeket megelőzhetünk vagy gyógyíthatunk azzal, ha tyúkhúr teát fogyasztunk. Azon kevés gyógynövényfajták egyike, amely csökkenti a koleszterinszintet. Ez nagyon lényeges, hiszen manapság nagyon sokan küzdenek magas koleszterinszinttel, ami hosszú távon nagy károkat tud okozni az emberi szervezetben. Ezért nem árt, ha megelőzzük a bajt és rendszeresen fogyasztunk tyúkhúr teát. Természetesen ez nem garantálja, hogy soha nem alakul majd ki magas koleszterinszint a szervezetünkben, de nagy mértékben segít a megelőzésben.

A tyúkhúr teának a legismertebb gyógyhatásai a következők: elősegíti az epeműködést és az emésztést. Segít az erek védelmében. Lebontja a vérzsírokat, vagyis fogyasztó hatása van. Antiszeptikus hatása van ezért gyakran használják  durva köhögés és különféle légúti megbetegedések gyógyítására. Vízhajtó hatása miatt reumás tünetek kezelésére is használják. Segít a gyomorfekélyen és görcsös fájdalmakon is. Teát forrasztással kell készíteni belőle. Egy evőkanálnyi füvet tegyünk egy csésze forró vízbe és körülbelül tíz percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. Legjobb ha reggel, evés előtt fogyasztjuk. Néhány hónap eltelte után máris érezhető lesz a hatása. Ahogy a fentiekből is kiderül, a tyúkhúr teának nagyon sok olyan hatása van, amely segít a szervezet egészséges működésében, és emellett megelőzhető vele bizonyos betegségek kialakulása is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs