2017. január 08.
A tengerimalac tartása

A tengerimalacokkal kapcsolatban mindig az az első kérdés merül fel, hogy hol is szeretnénk tartani a kisállatot, a szabadban, vagy odabent a lakásban. Ha úgy döntünk odakint, akkor télen oda kell figyelnünk arra, hogy legyen védett, meleg búvóhelye, mint például egy fészer, hiszen a téli hidegben és fagyban elpusztulhat a rágcsáló.

[wp_ad_camp_1]

A hőingadozásokat a tengerimalacok nem igazán kedvelik, tehát kiemelten fontos, hogy a fagytól, illetve huzattól mindig kímélve legyenek. Az ideális hőmérséklet számukra a 16-18 Celsius fok. A ragadozó állatoktól sem árt megvédeni a kisállatokat, például a macskáktól, akik előszeretettel vadásznak olyan apróságokra, mint a tengerimalac. Azok a tengerimalacok, amiket a szabadban tartani kevésbé lesznek szelídek és barátságosak mint azok, amiket a lakásban tartanak, hiszen a lakásban folyamatosan hallják az emberi, a családi hangokat, odakint erre viszont ritkán van lehetőség, így a tengerimalac nehezebben jegyzi meg a hangokat, tehát kevésbé lesz szelíd a gazdival. A tengerimalacokra is érvényes az, hogy minél nagyobb helyük van, annál jobb, tehát egy nagyobb ketrec mindenképp jó megoldás lehet még akkor is, ha csak egy tengerimalacot szeretnénk tartani.

A legmegfelelőbb élőhely a kisállat számára a kocka alakú, a hullámlemez, vagy a műanyag kuckó lehet a tökéletes megoldás, de akár egy átlagos ládát is használni lehet, az is célnak megfelelő. A ládák védik az állatot, ráadásul huzattól mentesek és elég árnyékosak is, így nem jöhet szóba a már említett hőingadozás sem. A ládákkal viszont az a legnagyobb baj, hogy viszonylag kicsik, ezért például két tengerimalac tartására már egyáltalán nem lesz megfelelő. Néha akár ki is engedheti a kisállatot a lakásba, csak bizonyosodjon meg arról, hogy biztonságos a hely, tehát ne legyenek a közelben kábelek és egyebek amikkel kárt tehet magában a tengerimalac.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs