2022. május 05.
A tekercses futószőnyeg előnyei

Futószőnyeg egyedi méretben? A tekercses változat minden előnyét felsorakoztatjuk. A futószőnyegek nagyon kedvelt melegburkolatok. Méretben és színben is változatosak, így mindenki megtalálja közöttük az áhított darabot.

Sok helyen alkalmazzuk őket, hiszen számtalan pozitív tulajdonságuk ismert. Letehetjük őket az előszobába, a folyosóra, a lépcsőre, a konyhába, a hálószoba ágya mellé, de még a fürdőkád elé is, bizonyos anyagúakat. Vannak lakossági és nagyon erős, strapabíró közületi futószőnyegek is, amik irodaházak, szállodák, intézmények folyosóira, lépcsőire lettek tervezve.

A közületi futószőnyeg speciális kopóréteggel készül, ami a nagy terhelést is kibírja. Fontos, hogy a gurulós irodai székek ne tudják kikoptatni a szőnyeget és a magas sarkú cipők se ártsanak neki idő előtt. Közületek esetében a folyosón és a lépcsőn leggyakoribb a tekercses futószőnyeg. Felfogja a lépészajokat és csúszásmentesíti is a területet. Nem mellesleg pedig kellemes hangulatot teremt a legszűkebb helyeken is.

Miért jobb egy tekercses futószőnyeg, mint a nyírt, fix méretű futószőnyeg?

A kisebb, fix méretű futószőnyeg elsősorban otthonra javasolt. Ilyen méretek a 80×150 cm és a 80×300 cm futószőnyeg. A 80×150 cm futószőnyeg inkább összekötő szőnyeg szerepben uralkodik a lakásban, míg a 80×300 cm futószőnyeg egy egész folyosót is uralhat.

A tekercses futószőnyeg viszont bármilyen hosszúságban levágható. Akkor jelent ez előnyt, amikor nagyon hosszú folyosóra, vagy lépcsőre kell szőnyeget tenni. Egyrészt nem szép, másrészt balesetveszélyes az, ha több szőnyeg terül el a folyosón. A szélek felkunkorodhatnak, ami balesetveszélyhez vezethet. A tekercses futószőnyeg egyetlen darabból áll, akár 30 méter hosszúságú is lehet. Szélességben 60-70-80-10-120 cm is kapható.

A futószőnyeg szállodák, éttermek, intézmények jól bevált zajfogója. A szállodába az emberek pihenni mennek, a nyugalomhoz pedig a futószőnyegek is hozzájárulnak. Egy minőségi futószőnyeg sokat tompít a hangon. Emellett puha és meleg felületet ad, ami sokkal kellemesebb, mint a hidegburkolat, a csempe és a járólap. Biztonságosabb és az ízületeknek is egészségesebb.

A futószőnyeg anyaga többnyire polipropilén és poliamid. Mindkét típus könnyen tisztítható és karbantartható variáns. A shaggy futószőnyeg polipropilén anyagú, amely csak otthonra optimális, a hosszú bolyhos szálai miatt. Nagy forgalmú és cipős közlekedés esetére nem javaslom. Otthon azonban maximális komfortosságot ad mindenkinek.

A tekercses futószőnyeg tökéletes választás minden hosszú térbe és lépcsőre. Megannyi pozitívumát tapasztald meg Te is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs