2021. március 22.
A Tasmániai bors felhasználása

A Tasmániai bors csatlakozik a legjobb fűszerek soraihoz, és ezek az összetevők olyan összetett és változatos ízűek, hogy nehéz őket egyetlen analógia vagy referencia alapján meghatározni. Ezeket a szuperfűszereket összetevők és technikák széles skálájával lehet felhasználni, hagyva, hogy az ízük különböző aspektusai ragyogjanak és dicsérjék az étel egyéb összetevőit. A Tasmaniai bors fűszeres kaméleon: azzá válik, amire szüksége van.

[wp_ad_camp_1]

Előkészületei olyan bonyolulttá válhatnak, amennyire csak akarja, de nekem a legegyszerűbb a kedvenc. Törjön össze egy csipet borsot; a tenyér súlya alatt könnyen ellapulnak, és citromlébe vagy ecetbe merítheti őket. Hagyja 15 percig ülni, és a sav mély lila lesz. Ekkor készen áll a lágy sajtra csepegtetésre, pácoláshoz vagy salátaöntetbe keverésre. A borsok eléggé megpuhultak ahhoz, hogy egészben meg lehessen enni őket. Ha nagyobb ambíció üldözik, próbálja ki a Tasmaniai borsot mindenféle levesben: akár húsos, akár padlizsán, piros paprika és paradicsom gyors nyári keverékeiben. A Tasmániai bors jól alkalmazható olyan alapanyagokkal mint a bárány, a gomba és mindenféle sült.

A fűszer kedvenc párosítása a hagymás édeskömény. Komplex édességük van, és a bors hője tökéletes bók a nyers édeskömény fanyarságának. Nagyon finomak egy egyszerű salátához, naranccsal és sült pirospaprikával (a fűszer más nagyszerű barátaival, amelyek nagyon jól harmonizálnak). A Tasmániai bors és az édeskömény párosítása pedig arra való, hogy egy fazék kagylóból aromás gőzök képződjenek. A Tasmániai bors használata nem is lehetne egyszerűbb. Csak törje össze és adja hozzá bármihez, amit főz, nem is kell őrölni. Megtalálni őket nehezebb kérdés. Ha a környéken nincsenek csúcskategóriás fűszerboltok, a legjobb megoldás az, ha online keresik őket.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs