2016. december 24.
A társasjátékokról

Kétségtelen tény, hogy a társasjátékok újra aranykorukat élik. Ugyanakkor azt látjuk, hogy a mai generáció már az interneten, számítógépen, videójátékokon és a telefonos appokon nő fel.

[wp_ad_camp_1]

De akkor mégis minek köszönhető a társasjátékok elképesztő népszerűsége?

Nos, a játékok sokkal jobbá váltak az elmúlt években. Izgalmasabbak, szebbek, érdekesebbek, ami elég ok ahhoz, hogy a szülők is bátran leüljenek játszani a gyerekekkel.

A társasjátékok fejlesztik a gyerekek problémamegoldó és stratégiai gondolkodását, logikáját, kreativitását, matematikai gondolkodását, térlátását, helyzetfelismerő képességét, képzelőerejét, kombinációs készségét, kreativitását, kommunikációját, figyelmét, koncentrációját, memóriáját, türelmét, kitartását, jellemét.

A kisebb gyerekek megtanulják elfogadni a szabályokat, alkalmazni azokat. Megtanulnak küzdeni, nyerni és veszíteni.

Nagyon fontos egy gyerek számára, hogy a szüleivel játsszon, játsszhasson, mert ekkor jelen van a személyes kapcsolat, és így sokkal közelebb kerülnek egymáshoz a családtagok.

A különböző társasjátékokkal, és logikai játékokkal a gyerekek tapasztalati úton tanulnak, a megszerzett ismereteket kevésbé felejtik el. A játékok lekötik a figyelmüket, érdeklődésüket, sikerélményben van részük, ezért a sok kudarcot megélt gyermek gátlásai is felszabadulnak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs