2020. augusztus 31.
A számítógép merevlemezének törlése

Mielőtt eladná régi számítógépét, meg kell formáznia a merevlemezt, vagy vissza kell állítania az alapértelmezett gyári beállításokat. Ellenkező esetben valaki hozzáférhet olyan érzékeny információkhoz, amelyekről azt gondolta, hogy örökre eltűnnek. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet teljesen törölni a merevlemezt.

[wp_ad_camp_1]

Készítsen biztonsági másolatot a fájlokról egy külső merevlemezre, vagy töltse fel őket felhőalapú tárhelyre. Írja be a Reset this PC parancsot a Windows keresősávba, és nyomja meg az Enter billentyűt. A PC visszaállítása részben válassza a Kezdés lehetőséget. Válassza a Mindent eltávolít lehetőséget. Ezzel törli a személyes fájlokat, programokat és a Windows beállításait – üres laptopja lesz az alapértelmezett Windows 10 operációs rendszerrel. Merevlemez törlése macOS-on: Készítsen biztonsági másolatot a fájljairól.

Kattintson a menüsor jobb felső sarkában lévő nagyítóra, vagy nyomja meg a Command-Space billentyűt. Írja be a Lemez segédprogramot, és nyomja meg az Enter billentyűt. Válassza a Nézet>Összes eszköz megjelenítése lehetőséget, majd válassza ki a törölni kívánt lemezt. Kattintson a Törlés elemre. Lehet, hogy be kell írnia az Apple azonosítóját. Ha elkészült, lépjen ki a Lemez segédprogramból. Ha ki akarja törölni az adatokat a merevlemezről, és meg akar győződni arról, hogy soha senki sem látja őket, akkor persze erre is van lehetőség. A merevlemez teljes és biztonságos megtisztításához használjon adatmegsemmisítő szoftvert, más néven lemeztörlő szoftvert. Ez a legjobb módszer arra, hogy felkészítse a számítógépet az újrahasznosításra, és biztosítsa, hogy a következő felhasználó valóban tiszta merevlemezzel rendelkezzen. Figyelem: Ez a módszer törli a meghajtón a gyártó által készített összes helyreállítási partíciót is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs