2020. április 22.
A szaftos csirkecomb elkészítésének a titka!

Az emberek előszeretettel fogyasztják a csirkehúst, elsősorban a jó íze miatt, de azért is, mert sokkal egészségesebb a többi húsnál. Rengeteg ismeretes és gyakran alkalmazott recept van, amelyet elkészíthet az ember. Van aki szárazabban, és van, aki szaftosabban szereti fogyasztani. Az egyszerű sült csirke receptek nagyon megszokottak már, akárki el tudja őket készíteni.

[wp_ad_camp_1]

Viszont, ha szaftos csirkéről van szó, előfordul, hogy még a legtapasztaltabb háziasszonynak, vagy szakácsnak is el kell gondolkoznia egy kicsit. Ugyanis egyáltalán nem egyszerű feladat úgy elkészíteni s húst, hogy az egyszerre legyen omlós (de ne túl lágy) és szaftos is (de olyan szafttal, amely nem elnyomja, csak jobban kihozza az ízét). Az egyik legnépszerűbb a mustáros, mézes szaft. Ezt kimondottan csirkék mellé ajánlják, mivel tökéletes harmóniában vannak az ízeik egymással. Gyakran készítik combbal, de nyugodtan lehet például mellrésszel is dolgozni, ha éppen az van otthon, vagy csak azt kapjuk meg frissen a piacon. Tanácsos már előző nap összeállítani a dolgokat és csak másnap tenni be a sütőbe, mert így a húsnak van idege átvenni az ízeket, ráadásul azok jobban megmaradnak rajta, ha előzőleg egy picit megkeményedtek a hűtőben.

A szószt a következő képpen kell elkészíteni: ízlés szerint összekeverjük a sót, borsot, fokhagymát, a gulyáskrémet, a chilit, a mustárt és a mézet. Ezeknek arányait mindenki a saját ízlése szerint szokta beosztani és adagolni. Viszont abban az esetben, ha nincs tapasztalatunk ezen a téren, érdemes megnézni egy-két receptet. Miután ebbe a lébe forgatva állni hagytuk a húsokat, már csak meg kell sütni őket előmelegített sütőben. Ez általában 45 percet vesz igénybe. Ideális esetben a szószból nemcsak a csirkékre kerül majd, hanem mellette is marad.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs