2021. június 05.
A Spektrum csatorna műsorai

2010. augusztus 2-án a Spektrum logót kapott egy virággal (lila színekkel), amely alatt a SPEKTRUM felirat található azóta is. Ezzel véget ért a csatornában az ellipszis-S logó használata. Ezzel egyidejűleg elindult a csatorna nagyfelbontású képminőségű (HD) sugárzása, és átváltott 16:9 képarányra.

[wp_ad_camp_1]

Spektrum műsor teljes egészében megtekinthető a musor.tv weboldalon méghozzá teljesen ingyenesen, tehát nézzen be hozzánk és mindent megtalál a csatornáról amit tudni érdemes. 2016. október 1-jén a Spektrum újabb arculatteremtésen esett át, amely visszatért a gyökerekhez: az identitások ismét szorosan kapcsolódtak a műsorok témáihoz. 2018 óta a csatorna csak a 18-as karikákat használta, mint az AMC, a Film Café és a Film Mania, de korábban a 12-es és a 16-os karikákat is használta. 2020. augusztus 1-jén, ahogy az elliptikus-S betűs logóval történt, egy másik logó 10 év után változik. A lila virágot a SPEKTRUM felirat váltotta fel, amely szintén lila lett. A kép nem változott, a 2016 óta használt elemek továbbra is láthatók, de már az új logóval. Ugyanakkor a képernyőn megjelenő logót visszahelyezték a jobb felső sarokba. A Spektrumot 2001-ben vezették be Csehországban és Szlovákiában, ahol az 1994. szeptember 22-én indított Max1-et váltotta fel.

Ekkor sugározták először a Spektrum nemzetközi verzióját is, amely elérhető volt a UPC Direct-n. Emiatt ettől az időponttól kezdve a logó a Spektrum szöveget is tartalmazta a csatorna ajánlói közötti jelzésekben, az ajánlási grafika, a hirdetés/ajánlás, és az életkorhatárok kétnyelvűvé váltak, és megjelentek a cseh nyelvű hirdetések a csatornán. 2005 és 2007 között a két változat különbözött a magyar változatban sugárzott Telefortuna című telefonjátékban. Azt is tervezték, hogy 2003-ban elindítsák a csatornát Romániában, Bulgáriában és Lengyelországban, az előbbi két országban felirattal, az utóbbi hangos elbeszéléssel. A csatorna műsoraiért kattintson a musor.tv-re.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs