2019. november 26.
A sminkelés alapszabályai

Sokak számára a sminkelés kimerül egy szem, illetve száj kifestésében, viszont ennél sokkal többről van szó. Ma már olyan professzionális termékekhez juthatunk hozzá, melynek segítségével akár otthon is mi magunk tökéletes sminket készíthetünk.

[wp_ad_camp_1]

Az lemúlt években nagyon nagy vízhangja lett a kontúrozásnak, illetve a highlighterrek használatának. Tulajdonképpen ezek azt jelentik, hogy a sminkelés előtt hogyan árnyalhatjuk az arcunkat. Viszont nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy minden smink alapja a tökéletesen előkészített bőr. Mivel, ha egy piszkos zsíros bőrre szeretnénk szép sminket készíteni, az sosem lesz, olyan mintha előtte előkészítenénk a bőrünk. Így hát nagyon fontos a tisztítás, melyet egy jó bőrradírozással érhetünk el, majd a hidratálás érdekében jöhet egy jól felszívódó krém. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor mindig nagyon fontos, hogy figyelembe vegyünk, hogy milyen arcformával állunk szemben, majd a szerint kezdjünk neki a kontúrozásnak. Hiszen csak úgy készíthetünk el saját magunk számára egy tökéletes sminket, ha előbb tisztában vagyunk azzal, hogy milyen az arcformánk. A világhálón erre már nagyon sok sablont találhatunk, és mindenki könnyedén elkészítheti az összehasonlítást.

A kontúrozás mindennek a lényege, hiszen ha valaki nagyon széles arccsonttal rendelkezik, akkor azt keskenyíteni kell. Melyet a sötétebb és világosabb kontúrvonalakkal érhetünk el. Ezek elkészítéséhez használhatunk több féle púdert is. A lényeg, hogy az a minta szerint járjunk el, amely a mi arcformánkra a legjobban hasonlít. Hiszen nem mindegy, hogy milyen mintát követünk, hiszen akkor teljesen más eredményeket érhetünk el. Ha ez megvan, akkor nagyon fontos lehet a tökéletes eldolgozás. Mivel, ha nem vagyunk elég alaposak, akkor könnyedén előfordulhat, hogy foltos marad az arcunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs