2020. április 16.
A sikeres fogyókúra titka

A magyar lakosság egy jelentős hányada küszködik súlyproblémákkal, és mint már említettük, ez több betegség kiváltó oka is lehet. A diabétesz, a magas vérnyomás, valamint különböző légzőrendszeri megbetegedések megjelenéséért is a túlsúly tehető felelőssé.

[wp_ad_camp_1]

Elsősorban a mozgásszegény életmód, a túlzott cukor-, zsír-, só- és szénhidrátbevitel okozhatja az elhízást. Nos, amennyiben Te is hasonló problémával küzdsz, tudnod kell, hogy a sikeres fogyókúra nem koplalás által érhető el, persze, azért oda kell figyelned, hogy mit és mennyit eszel! A technikai fejlődéseknek és folyamatos kutatásoknak köszönhetően több boltban is válogathatsz különféle szénhidrátcsökkentett termékek, kenyerek, sütemények, kekszek, kalácsok között. Speciális összetételüknek köszönhetően, ezek a termékek körülbelül 30 százalékkal alacsonyabb szénhidráttartalommal, illetve magas fehérje- és élelmirost-tartalommal rendelkeznek.

De ha saját magad akarod elkészíteni azokat az egészséges ételeket, amelyek hozzájárulnak a fölösleges kilók leadásához, az is kivitelezhető, hiszen az alapanyagokat szintén megvásárolhatod. Ezek az ételek fogyasztásuk során csak lassan emelik meg a szervezet vércukorszintjét, tehát úgy diabéteszes étrendbe, mint fogyókúrásba biztonsággal beilleszthetőek. A szénhidrátcsökkentett liszt tökéletes alapanyaga lehet például a kenyérnek, ha ezt elkészíted magadnak, a fogyókúra nem éhezésből fog állni. Csak be kell szerezned a megfelelő lisztet, az interneten pedig számtalan receptet lehet fellelni, tehát gyakorlatilag minden adva van a sikeres fogyókúrához. Természetesen, nem szabad megfeledkezned a mozgásról sem, hiszen a fogyókúra enélkül nem sokat ér! Az emberi szervezetnek szüksége van a kalóriaégetésre a fogyáshoz.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs