2021. március 28.
A Salvatore Ferragamo márkáról

A Salvatore Ferragamo S.p.A. olasz luxuscikk-társaság, amelynek központja Firenzében, Olaszországban található. A cipőkre, bőrárukra, svájci órákra, valamint a férfiak és nők viseletére specializálódott. A cég gyakran gyártja a szemüvegeket és az órákat is.

[wp_ad_camp_1]

A Ferragamo-csoport egy anyavállalat, amely körülbelül 4000 alkalmazottat foglalkoztat és több mint 654 egymárkás üzletből álló hálózatot tart fenn, és Olaszországban és világszerte működik. Salvatore Ferragamo Dél-Olaszországból az Egyesült Államokba emigrált, először Bostonba, majd 1914-ben Kaliforniába. 1923-ban megnyitotta a Hollywood Csizmaboltot, és cipőket készített olyan filmsztároknak, mint Joan Crawford és Gloria Swanson, valamint olyan filmekhez, mint a Cecil B DeMille A tízparancsolat című nagyjátékfilmje. Visszatért Olaszországba, és 1927-ben Firenze-ben létrehozott egy cipőboltot. A jelenlegi cipőgyártó cég azonban 1928-at az alapításának dátumának tekinti, ezért 2008-ban ünnepelte 80. évfordulóját.

A vállalat a második világháború után felvirágzott, és 700-ra bővítette a napi 350 kézzel készített papucsot. Salvatore 1960-as halála után özvegye, Wanda vette át a vállalkozás irányítását, és kiterjesztette működését a szemüveg, parfüm, övek, sálak, táskák, órák és kész ruházat készítésére. Története során a vállalat innovatív kialakításáról és anyagfelhasználásáról ismert. Ez a találékonyság Salvatore kaliforniai idejére nyúlik vissza, amikor anatómiát tanult, hogy kényelmesebb cipőket készítsen. Figyelemre méltó újítások közé tartozik az ék sarok, a héj alakú talp, a „láthatatlan” szandál, a fém sarok és a talpak, a 18 karátos arany szandál, a szobor sarok st. A fémerősítésű tűsarkúakat Marilyn Monroe tette híressé a márkának, amelyeket napjainkban is népszerűnek tartanak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs