2020. október 06.
A sáfrányfű növényprofilja

A sáfrányfű magas, nyáron virágzó növény. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a sáfrányfű hasonlít a kardvirágra, de ez a növény valójában az írisz család tagja, amely szerencsés, mivel sokkal keményebb, mint a kertben található egyéves kardvirágok. Ez a mutatós növény pigmentdús virágzásával vonzza a kolibrit, és gyönyörűen hozzájárul a vágott virágdíszekhez.

[wp_ad_camp_1]

A sáfrányfű egyike azoknak a virágoknak, amelyekkel ültetés után nem kell sokat gondolkodnia. Valójában néhány kertész panaszkodik, hogy invazív hajlamai vannak; ez leginkább a hűvös nyárral és az enyhe téllel rendelkező területekre igaz, amelyek tükrözik az őshonos Dél-Afrika növekedési viszonyait. Ezeket a növényeket 12 vagy annál nagyobb csoportokba ültesse, amikor az időjárás tavasszal melegszik a legnagyobb hatás érdekében. Ültessen legalább három hüvelyk mélységbe, mind a sáfrányfű télen való túlélése, mind a növények függőleges szokásának fenntartása érdekében. A hosszú lombszárak általában lerakódnak, amit átnövő karókkal lehet rögzíteni. A növények számára a teli nap a legjobb. Árnyékos növekedési körülmények között is gyakran elő fognak bukkanni. A forró területeken némi délutáni árnyék szükséges.

A ksáfrányfű növényeket nem kell kényeztetni, ha talajról van szó, de fontos a jó vízelvezetés. Ha a talaj nehéz agyagból áll, akkor a növényeket emelt ágyakban vagy cserépben termesztjük. A sáfrányfű növényeket rendszeresen öntözni kell, de nem szabad túlöntözni őket. Akkor öntözzön, amikor a talaj teteje száraznak érzi magát. Bár a növény tolerálja a magas hőt és páratartalmat, szárazabb éghajlaton, enyhe hőmérséklet mellett valóban gyönyörű. A sáfrányfű növény sovány vagy sziklás talajban jól növekszik, és nem igényel kiegészítő műtrágyát, ezért ezzel nem kell foglalkoznia.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs