2022. április 21.
A probiotikum kapszula és a megfelelő táplálkozás szerepe a bélflóra regenerációban

A probiotikumok természetes, jótékony hatással rendelkező, élő mikroorganizmusok, amelyek a bél mikroflórájában vannak jelen. Segítenek megőrizni, valamint helyreállítani a bélflóra egészségét. Ezen okok miatt az immunrendszer megfelelő működésében elengedhetetlenek.

Probiotikum kapszula szedése rendkívül hasznos, különösen akkor, ha a bélrendszer érzékeny egyensúlyi állapota bármilyen okból kifolyólag felborul. Ilyen ok lehet a stresszes életforma, az állandó nyomás a mindennapokban, az antibiotikum kúra, a tápcsatornát betegítő kórképek, a környezeti ártalmak vagy a helytelen táplálkozás. A probiotikumok szedésével sokkal gyorsabban helyreállítható a bélflóra állapota. Ugyanakkor a mielőbbi regenerációhoz nem csupán a probiotikumok fogyasztása szükséges, hanem a jótékony baktériumokban gazdag élelmiszerek fogyasztása is. Célszerű élőflórás joghurtot, kefirt, babot, borsót, banánt, babot, hagymát és articsókát fogyasztani. Ha antibiotikum kúrát tart, akkor érdemes lehet kikérni a kezelőorvos véleményét, tanácsát, ugyanis némely antibiotikumok felszívódását gátolják a kalciumban gazdag élelmiszerek, így ezzel hátráltathatja saját gyógyulását.

Nem csak antibiotikum kúra esetén célszerű probiotikumot fogyasztani, hanem utazások előtt is a biztonság kedvéért, ugyanis az utazás okozta stressz helyzet, a megszokottól eltérő fűszerhasználat, valamint a megváltozott környezeti körülmények. A probiotikum kapszula fogyasztása nem csak az emésztőrendszerben fejti ki jótékony hatásait. A probiotikum segítségével a hüvely flóra helyreállítása és fenntartása is megvalósítható! Ha szeretne bővebb információkhoz jutni és probiotikum kapszulát vásárolni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs