2022. november 16.
A perui „Szivárványhegy”

Számos oka van annak, hogy Peruba látogasson, a sokszínű természetföldrajztól a kulturális fesztiválokig és egy ősi civilizáció maradványaiig. Évről évre turisták milliói özönlenek az Andok országába, hogy megnézzék az inka fellegvár, a Machu Picchu romjait – 2015-ben azonban egy újonnan felfedezett geológiai csoda is felkerült az ország kihagyhatatlan úti céljainak listájára.

Vinicuncát – más néven a Hét Szín hegye, vagy egyszerűbben Szivárvány-hegy – négy éve fedezték fel, amikor a hó elolvadt, felfedve az alatta lévő szikla természetes szépségét. Az időjárás, a környezeti viszonyok és az idők során felhalmozódott üledékes lerakódások által kialakított hegy egyedülálló ásványtana márványos hatást keltett, az arany, a levendula, a vörös és a türkiz réteges árnyalataival az ég felé tornyosulva. A Peruban szent helynek tartott hegy a nemzetközi látogatók hotspotjává vált, és a helyi utazásszervezőknek és a rengeteg Instagram-bejegyzésnek köszönhetően mára a Cusco régió második leglátogatottabb látványossága.

A perui média szerint Vinicuncát naponta 1500-an keresik fel – ez a Machu Picchu napi látogatóinak harmada. Számos utazásszervező egész napos látogatást tesz a Rainbow Mountainben, amely körülbelül 62 mérföldre fekszik Cuscótól – a látogatóknak fel kell készülniük arra, hogy a napjukat a korai órákban egy kanyargós, göröngyös autóúttal kezdjék a városból. A cuscoi utazási irodák körülbelül 19:00 óráig visszaküldik a túrázókat a városközpontba. Azok a túrázók, akik fel akarnak menni a hegyre, a buszmegállótól körülbelül öt mérföldes körútnak néznek elébe. A látogatóknak fel kell készülniük arra, hogy magasra másszanak – Vinicunca több mint 16.000 láb tengerszint feletti magasságban található. Az út nagy része nem túl nagy kihívás, bár a túra utolsó része egy nehezebb, meredekebb emelkedő.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs