2021. október 04.
A North Face márka története

A North Face egy amerikai szabadtéri rekreációs termékeket gyártó cég. A North Face kültéri ruházatot, lábbelit és ehhez kapcsolódó felszereléseket gyárt. Az 1968-ban hegymászók ellátására alapított cég logója a Yosemite Nemzeti Parkban található Half Dome-ból merít ihletet. Az 1990-es évek végére a márka az utcai divatra összpontosítva túlterjeszkedett és a 2000-es évek óta utcai viseletstílus-szimbólum márkának tekintik. 2000-ben a VF Corporation megvásárolta a céget.

A North Face 1968-ban indult mászófelszerelés-kiskereskedelmi üzletként San Franciscóban, amelyet Douglas Tompkins és felesége, Susie Tompkins alapított. Két évvel később szerezte meg Kenneth “Hap” Klopp a céget. 2000-ben a The North Face-t a VF Corporation megvásárolta egy 25,4 millió dollár értékű üzlettel, és teljes tulajdonú leányvállalata lett. 2008 decemberében a The North Face keresetet nyújtott be az Egyesült Államok Missouri keleti körzetének kerületi bíróságán a The South Butt, annak megalkotója, James A. Winkelmann Jr., valamint a cég marketingjével és gyártásával foglalkozó cég ellen. A jogi keresetben a The North Face védjegybitorlásra hivatkozott, és jogorvoslati kérelmet kért. Miután a bíróság elrendelte a közvetítést az ügyben, a felek 2010. április 1-jén zárt egyezségre jutottak.

2012 októberében azonban Winkelmann a bíróságon elismerte, hogy ő és apja megszegték a The North Face-szel kötött egyezségi megállapodást, és megállapodtak abban, hogy 65.000 USD-t fizetnek, amely összeget 1000 USD-vel csökkentenek minden egyes hónap után. 1997-re a North Face öltözéket vásárlók a síeléshez, hegymászáshoz és egyéb szabadtéri tevékenységekhez műszaki ruházatot keresőkön túl a New York-i rapperekig terjedtek, de továbbra is csak a cég üzletének egy kis része foglalkozott ruházattal.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs